Word!

Har jag blivit galen? Men tyvärr måste jag nog säga att det är nog inte jag som blivit galen utan hela vår värld. Jag läser eller tittar aldrig på nyheterna för där är det bara negativa inlägg eller saker som jag känner att jag bara blir deprimerad av. Vi matas med någon slags propaganda i att saker och ting är en hotelse mot oss och att det är bäst att vi ställer oss i led och tacka JA till någon slags hjälporganisation som skall frälsa oss mot ondo.

I den här världen vill inte jag leva i, därför har jag valt min egna väg. I mångas ögon kan jag tyckas vara väldigt konstig, men jag bara älskar det jag gör och hur jag valt att leva mitt liv. Jag får ofta höra att jag inte är som alla andra, men jag tar det som en komplimang. Att våga ställa sig utanför samhället är en konst i sig. Det jag har valt bort i mitt liv är exempelvis ett 9-5 jobb, processade matvaror med vete, mjölk, kött, “göra som alla andra tänket” fredagsmys, vaccinationer för att bara nämna några delar ur mitt liv där jag valt att stå utanför.

Jag har valt att leva mitt liv efter den fria viljan och att ta reda på så mycket kunskap om saker och ting inan jag tar ett beslut. Vad behöver jag för att må bra och är det exempelvis verkligen rätt att alla skall vaccinera sig i vårt samhälle eller äta denna skräpmat som finns överallt? Vi behöver sätta oss in i saker och ting innan vi bara tackar JA av ren reflex. Var lyhörd och skaffa dig kunskap och utifrån ditt beslut känna dig trygg. Som du sedan kan känna att du kan stå för och som känns bra i hjärtat.

I början är det inte lätt för vi är skolade sedan barnsben, vad vi får göra och inte göra och hur man bör vara för att passa in. Passar man inte in blir man annorlunda och konstig. Jag har varit ett barn som blivit vuxen och som har försökt att passa in hela mitt liv men inte riktigt lyckats, förrän jag valde min egna väg.

Som sagt detta är inte alltid så lätt. Att exempelvis hitta vegan mat och då speciellt rawfood är väldigt svårt även i en storstad idag. Det krävs ständig planering och förberedelse och speciellt om man valt ett liv som mitt i kombination med att resa mycket, är det en mycket svår utmaning. Jag tycker det är mycket konstigt att de får servera vetemjöl i varje gathörn. I dag vet vi vad vetemjöl, mjölk och socker gör med våra kroppar. Ändå går det knappt att få tag i något annat!

Vi som konsumenter har en möjlighet här och det är att vi måste börja ställa krav och ta hand om vår egen hälsa och ta ansvar för vårt eget liv! Fråga på varje ställe du är på om de har något utan vete, mjölk eller socker att äta, fråga igen och igen på din lokala matbutik om de kan ta in mer ekologiska grönsaker. Varför har inte vi rätt att må bra och ha energi? Vem är det som bestämmer att vi skall äta skräpmat? Vakna och ställ krav!

Idag när jag var på ICA, nära där jag bor för att handla mina grönsaker. Då upptäcker jag att de har “Rosa bandet sponsrade” morötter. Jag frågade en butiksanställd om de hade några ekologiska morötter utan att man måste sponsra Rosa bandet? Tyvärr inga ekologiska, sa hon. Varför tvingar ni mig att sponsra Rosa bandet, frågade jag? Hon sa att det är ju en bra sak. Jag tittade på henne och frågade, vad är det som är bra med det? Det förebygger bröstcancer, det vet du väl, fortsatte hon.

-Ja, det vet jag sa jag……att alla skall få oss att tro, men då skall jag berätta för dig hur det går till:

NBCAM (National Breast Cancer Awareness Month) sponsras av AtraZeneca som ägs av Imperial Chemical Industries (ICI). ICI är en ledande internationell tillverkare av industriella kemikalier och cancerframkallande bekämpningsmedel. ICI tillverkar polyvinyl, som har direkt samband med bröstcancer och bekämpningsmedlet acetoklor. AstraZeneca tillverkar även bekämpningsmedel, herbicider och fungicider. ICI och AstraZenecas kemiska fabriker släpper dagligen ut potentiella cancerframkallande föroreningar i miljön. Vi vet idag att många av de kemikalier som kan ge bröstcancer finns i hemmaprodukter som också görs och säljs av ICI och AstraZeneca. De tjänar pengar från två håll. Att vi använder deras kemikalier och att vi sedan utsätts så mycket att vi får bröstcancer, och då har de även lösningen för detta, medicinen. Visst är detta en smart sätt att tjäna pengar på, och dessutom att vi skall skänka pengar för att sponsra denna dumhet, genom ett Rosa band.

Hon tittade på mig och sa, är det så här det är, är det ju väldigt galet. Ja, sa jag, det är just det!
Varför är det ingen som pratar om att hur vi människor skall förebygga så vi håller oss friska med en bra hälsa? Ge oss information och kunskap vad det är som gör att vi kan få cancer? Ja, varför gör de inte det sa hon? Jo, det är för att där finns det ingen ekonomisk vinning.
-Nä, det är ju klart, sa hon och tittade ner i golvet.
Tyvärr är det inte bara denna fråga som är på detta viset i vårt samhälle idag. Ta vaccinationsfrågan, vilka är det som tjänar mest på att vi vaccinerar oss? Läkemedelsbolagen så klart. Alla biverkningar som kommer med en vaccinering är ju en dröm att få sälja läkemedel därtill. Alltså, läkemedelsbolagen tjänar dubbelt upp igen. Jag får beundra deras smarta affärsplan, men nu handlar det om människors hälsa. Varför inte utbilda och skaffa oss människor kunskap istället för att lösa det med vacciner eller läkemedel, så kallade quick fix. Där jag är skeptisk till om de ger oss mer skada än gör oss friska många gånger. Varför inte hitta grundorsaken till problemet istället för symptomet? Att så många barn och ungdomar har jordnötsallergi idag, kan det bero på att de använder sig av ren jordnötsolja i vissa barnvacciner? För att dessa skall skapa inflammation så att vaccinet lättare kan gå in i blodbanan. Jag ställer bara frågan för jag börjar undra varför så många får allergier av olika slag? Det är just bärarna i vaccinet som jag är skeptisk till. Varför injicera exempelvis, formaledhyd eller tungmetaller som är förbjudna i andra saker som vi konsumerar, men att spruta in det i kroppen, är det verkligen bra för oss?
Jag läste en artikel i Dagens medicin i går om att moderaten Sofia Arkelsten har lämnat in en motion till riksdagen. Om att det skall finnas ett obligatorium att vi alla måste vaccinera oss här i Sverige. Alltså vill hon införa en vaccinationstvång. Detta kan bli svårt att införa tror jag, då det i vår Hälso- och sjukvårdslag står att vården ska ”bygga på respekt för patientens självbestämmande och integritet”. Eller vi kanske löser det på samma sätt som de gjort i USA? Där vaccinationen fortfarande är en valmöjlighet, men vaccinerar du inte ditt barn med de 36 sprutor som ingår i vaccinationsprogrammet så får du inga försäkringar på ditt barn eller dig själv. Är det rimligt, hur mycket skall vi gå med på att de styr oss!?
Vi som valt att leva utanför samhällets ramar ser nog på världen med andra ögon. Vi tittar upp och ställer frågor till samhället. En fråga som jag undrar om och många ställer sig är just matfrågan. Vi äter mer och mer kött och vi köper billig mat, från djur som fått torrfoder med hormoner och antibiotika i. Vi blir bara större och större och varför reagerar vi inte över att detta är konstigt? Titta på det så är det bra galet att vi får ge våra barn hur mycket godis och skräpmat som helst, men när vi vill ge vårt barn nyttig mat då blir det svårt och vi blir studerade och ifrågasatta, vad vi gör mot våra barn.
Vi kan ta ett exempel i skolorna i Sverige. Jag vill ge mina barn en vete, mjölk och köttfri kost men detta får du inte göra utan läkarintyg på att de inte tål sådan mat. Om jag väljer att mina barn skall få leva på grönsaker och ekologisk mat så är detta inte möjligt idag. Men halvfabrikat med massor med dolt socker i, och alla andra vita gifter och tillsatser i, det går hur bra som helst. För mig är detta en mycket galen värld! Men det är ju klart, vi har ju våra “frälsare” läkemedelsbolagen som hjälper oss när vi blir sjuka! Halleluja, vilken tur!

Att vi inte förstår att ADHD och andra bokstavskombinationer skulle bli mycket bättre om barnen inte matades med halvfabrikat med E-nummer, vete, mjölk och socker i skolorna och hemma, så skulle massor med barn få kunna känna att de skulle kunna klara av skolan. Får de en bra start i skolan så klarar de sig oftast mycket bättre genom livet sedan.

I stället är medicin den enda lösningen för dessa barn, enligt läkarvården. Jag har jobbat med många barn, över 8 år. Då vi terapeuter inte får behandla barn under 8 år i Sverige (vi är det enda land i hela världen kvar, som inte får behandla barn under 8 år och det var inte länge sedan Kuba och Sydkorea släppte på det). Dessa barn har haft svårigheter med att sitta still och genom att ändra kost och tillsätta exempelvis mineraler, vitaminer, omega 3 och homeopati och göra de medvetna om att det är helt ok att vara annorlunda. Så har dessa barn nu fått ett helt annat liv. De är oerhört tacksamma och jag älskar verkligen att se att det går att förändra med så “enkla” medel.

Vi lever i ett demokratiskt land, men jag märker då inte av detta, i alla fall inte i min värld. Där tvingas jag som terapeut, att jag inte får säga att något av det jag jobbar med, har någon som helst effekt. Jag får inte ens säga vissa ord, till exempel probiotika utan säger jag detta, så kan jag tvingas sluta jobba med det jag gör idag. Här gäller tydligen inte den yttrandefriheten vi har annars i detta land. Jag kan inte förstå vad det är som gör vårt starka läkemedelsland så rädda för oss naturläkare, näringsterapeuter, homeopater med fler. Vi blir smutskastade i tidningar och vi jobbar bara med hokus pokus enligt andra. Forskare inom läkemedelsindustrin anser att våra preparat har ingen effekt, men ser de mot sin förmodan att de finns en effekt så tar de bort dessa örter eller läkemedel från oss och gör det till sitt. Och förbjuder oss sedan att jobba med det. Om de nu anser att vår kunskap eller våra medel inte har effekt varför är de så rädda för oss då?

-Vill vi inte samma sak, att vi skall vara friska och få må bra? Eller vill de att vi skall vara sjuka och deprimerade, så de kan får sälja alla sina läkemedel som är en miljardindustri? Så som Rosa bandet, vilken jättekampanj detta har blivit där pengarna går rakt ner i läkemedelsindustrins ficka. Jag tycker att det luktar jakt på pengar mer än visionen att vi skall vara friska och få må bra!

Varför kommer det ut forskningsrapporter som är köpta? Nu senaste i dagarna påstår ett svenskt forskarteam att cancerpatienter och personer med en ökad risk för cancer, bör få rådet att undvika kosttillskott med antioxidanter. Medierna hakar på och det läses upp under hela dagen om att vi människor nu bör undvika att äta kosttillskott. Tittar man närmare på studien har den bl.a. gjort på antioxidanter som är framställda på syntetisk väg och inte har någon effekt. Från detta drar man slutsatser om att antioxidanter i kosttillskott är farligt, särskilt för de som har cancer. Att man drar dessa generella slutsatser i är märkligt och ovetenskapligt, anser jag. Det finns en hel del studier på att antioxidanter är ett skydd mot cancer.

Jag är mer för det “Gröna bandet”, där vi tar hand om varandra och där vi skaffar oss en lärdom och livsstil som gör att vi mår bra.
Min vision hade varit att vi alla kunde arbeta tillsammans då vi kan komplettera varandra. Jag ser det som att vi står på en hälsoskala mellan frisk och sjuk. Beroende på vart vi står på denna hälsoskala så skall vi får rätten att välja vilken vård vi vill ha.

Jag kan räkna upp så mycket saker i vår värld jag tycker är galet, men då skulle detta inlägg aldrig ta slut är jag rädd. Men i min värld har jag valt att ta bort sådant som tar min energi. Jag har valt att lägga min energi på det jag vill skall bli bättre. Vi lever verkligen i en upp och nervänd värld, men samtidigt är den allt bra underbar, då jag kan skapa den som jag själv vill ha den!

Du kanske tycker att jag överreagerar? Du behöver inte hålla med om allt jag skriver. Men jag vill att du vaknar, gör som jag. Gå ur ledet och ställ dig och titta på dig själv och vårt samhälle från en annan vinkel och från sidan. Var skeptisk och tänk efter en eller två gånger innan du bara tackar ja till saker och ting. Skaffa dig kunskap och en egen uppfattning. Vi behöver vakna och agera och fler som vågar vara annorlunda!

Kram
Johanna

HälsaKostLivet som JohannaOkategoriserade