Här är sju energitjuvar som kan ta energi och kraft från oss. Höj ditt energimedvetande och sortera bort så många du kan av dessa så förbrukar du inte energireserverna i onödan.

Vi har en viss mängd energi per dag, och vi kan tappa energi eller vi kan fylla på och stärka oss själva. Att energikonservera är smart!

7 största energitjuvarna

  1. Att inte sova tillräckligt.
  2. Att äta tomma kalorier, skräpmat  och snabba kolhydrater (främst produkter med socker och vetemjöl).
  3. Att sitta stilla mycket och i långa perioder.
  4. Att andas in förorenad, syrefattig eller instängd/ovädrad luft eller att andas på fel sätt – med bröstkorgen – och andas för mycket (som vid munandning).
  5. Att befinna sig i situationer som ger känslor av förvirring, desperation och hopplöshet. Speciellt om de ger känslor av maktlöshet.
  6. Mobbning – att bli utstött ur den sociala gemenskapen eller att ha en känsla av att inte vara behövd.
  7. Att sakna en djupare mening i livet och/eller att gå igenom en stor personlig förlust.
Vilka energitjuvar kan du göra dig av med på sikt? Skriv ner så att det blir konkret, prioritera gärna. Ju tydligare desto lättare att lyckas med det. 
  • Det nya energibegreppet Humanenergi handlar om hur du mår – det vill säga hur du upplever dig själv och din situation. Här gäller det att se till helheten: hela ditt systems energi eller systemenergin. Det innebär en summering av din fysiska, emotionella, mentala och andliga energi. Jag tar upp detta och förklarar imorgon.

    Ur boken “Höj din energi” , och den hette som inbunden “Finn din energikod” och kom 2010, och då var det ytterst få som talade om energins betydelse för oss människor. Vill ni veta min bakgrund, klicka på mitt namn nedan.

Dr Sanna Ehdins bloggMening, kärlek & glädje