IMG_1198

Oj oj, här har det gottats i sommar! Jag ställde mig på vågen (jag brukar inte göra det då det är bättre att mäta sig) för jag kände att kläderna satt åt lite extra så här, när sista semesterdagen var till ända. Jag blev lite förvånad då jag gått upp 5 kg sedan i början på juni. Det kanske kan behövas men jag har nog unnat mig lite för mycket denna sommaren. Jag lovade mig själv att det skulle vara en njutbar sommar, men tog nog lite för mycket på ordet njuta 😉

Träningen har även den legat på is, (spricka i revbenet) men det har varit del aktiva sporter så som downhill och promenader emellanåt ändå. Tog en pause i mitt egna program under sommaren. Jag kände att jag skulle satsa mer på det i höst. Kör nu igen på en gång och denna gången skärpning Johanna! (även jag har mina brister)

Så är det ibland, men bara att ta nya tag!

Jag tänkte att nu är det ju en ypperlig chans att testa min egna teori om viktnedgång. Jag ger er den nakna sanningen och blottar mig totalt. Det är det första jag rekommenderar för att man skall nå sina mål lättare. Dela med sig av målet och sedan ha någon som följer upp. Det har visat sig att de som delar med sig, har störst chans att lyckas nå sina mål. Så vill du också passa på att gå ner i vikt, dela med dig av ditt mål till en nära vän eller varför inte någon annan som har samma mål som dig så gör ni det tillsammans! Jag kommer dela med mig till er och till Peter Jumrukovski ( in PT) så har jag lite press att lyckas!

Den nakna sanningen:
Väger 67.2 kg (innan sommaren 62 kg) (60 kg för 4 månader sedan)
Midja över navel: 78 cm (innan sommaren 77 cm)
Midja som smalast 70 cm (innan sommaren 67 cm)
Höger lår 57.5 cm (innan sommaren 56.5 cm)
Vänster lår 57 cm (innan sommaren 56 cm)
Stuss/höft 100 cm (innan sommaren 97 cm)
Vänster arm 27 cm (innan sommaren 26 cm)
Höger arm 27 cm (innan sommaren 26 cm)

Målet är följande:
Se vältränad och sund ut. Gå ner till 60 kg igen. (Trivs bäst)
Vad?
Målet är framför allt att:
Få en smidigare och starkare kropp och bli vältränad och sund.
Hur?
-En bra träningsplan som jag delar med mig av till andra som kan följa upp mig.
-Ha roligt
-Inte ge upp
-Tro på mig själv
-Ha disciplinen att fortsätta även när det är jobbigt.
-Hjälp utav en utomstående PT, Peter Jumrukovski (Även fast jag själv är duktig på träning och är PT, så skall man inte vara rädd att ta hjälp av en annan expert.) Peter är min livlina och den jag delar mina mål till. Ni läsare är en också! 🙂

När?
10 veckor från och mellan den 17 augusti- 25 oktober.

Jag inser själv att detta är verkligen ingen katastrof, men vill att kläderna skall sitta skönt! Oavsett om du har 7 kg (som mig) att gå ner eller 40 kg så är det viktigt att just du känner att det är mål som passar och är rimliga för dig. Jag vet att det är många som kan tycka att jag behöver inte gå ner i vikt, men jag gör inte detta enbart för att se bra ut utan för hela mitt välmående. Jag gillar att känna mig fin och att kroppen får rätt näring. Det är så jag sprudlar och inspirerar som bäst! 🙂

Så i går började jag med att äta hirsgröt med blåbär, hallon, russin, bipollen, lingonpulver, nyponpulver, maca. Gjorde även min egna mandelmjölk och hade till. Jag äter alltid ett ägg varje morgon. Jag behöver aminosyrorna (hjälper mig att stötta bl.a signalsubstanserna ) samt zink och B12. Min goda juice är ett måste på morgonen och denna morgon blev det spenat, morötter, ingefära, persilja och broccoli. En mycket bra frukost som jag står på länge.

Till mellanmål blev det en egen gjord shake bestående av L-glutamine (aminosyra bra för tarmslemminnan och muskelfunktionen m.m.) Blandningar av olika kryddor och superfoods. Bl.a maca, lingonpulver, solros lecitin, nyponpulver, gurkmeja, kanel och ingefära. Mumma! 🙂
IMG_1153

Jag hade ett ärende till Medborgarplatsen inne på söder så jag tog en sväng om Matapoteket som ligger på Bondegatan 6 och tog en Misosoppa med alger samt en halv avokado med groddar. Sedan slog jag till på en gurkmeja juice också!

Jag hade så mycket jobb i går så hann inte med att träna tyvärr. Men jag och Fredrik tog oss en lång promenad längs vattnet där vi bor. Innan dess gick vi till restaurang “Mamma Yes” som ligger vid Sjövikskajen och tog en lättare måltid. Det blev rödcurry med grönsaker utan ris för mig. Inte den bästa maten men helt ok.

I dag blir det träning och jag kommer att gå till gymet. (har ju en spricka i revbenet efter fall från min downhill cykeln, så får ta det lite lugnt nu de första dagarna)
FullSizeRender

Har groddat linser och mungbönor. Nu skall jag även göra mitt egna rawbröd av frön. Så nu är jag snart riktigt laddad! 🙂

Mer information och resultat kommer! Vem vill haka på?

Kram
Johanna

 

 

HälsaKostLivet som JohannaTräning