En av mina favoritdjur är ekorren. Jag ser ofta någon som klättrar upp eller ner för en tallstam, och tänk att svinga sig så lätt från träd till träd? Det är vackert! Men jag ser dem alltid på håll, beundrar dem på avstånd.

Idag sitter jag gömd i solig lähörna på fm och en ekorre skuttar sakta förbi mig, mindre en en meter bort. Njuter av att se den, och börjar fundera på symboliken. Söker på nätet (hur klarade man sig innan…?)

Ekorrens symbolik kan vara: “Var nyfiken och prova på allt. Gör dig av med det gamla och lev helt i nuet. I nuet skapas nya möjligheter för dig. Min gåva till dig är upptäckarglädje”. Enligt Solögas bok ’Djurens symbolik’ – och kändes träffande, fint budskap.

Ekorren enligt schamska kulruren: Står för framsynthet, idoghet och hamstrande:

Vi behöver förverkliga våra planer och arbeta aktivt för att nå vårt mål. Engagera dig helhjärtat i allt du gör, men glöm inte nuet. Dy kan inte skapa en trygghet bara i framtiden utan du måste börja här och nu.

Fin och tydlig symbolik. Men fann denna som träffade extra rätt nu:

~ Spar på dina krafter och låt inte andra trötta ut dig! 

Fint att ha tid att stanna upp, låta saker komma till en och ha tid att reflektera. Det är så vi växer som människor. Inte genom att vara reaktiva, utan genom att vara feflekterande. Såsom inom oss, så och på utsidan. 😊🐿

Dr Sanna Ehdins blogg