UPPDATERING min kommande hälsobok som nu blivit så stor på över 500 sidor att den istället blir “Stora Hälsoguiden”! Det blir mitt hälsomanifest med största boken. Men först kommer förstås Sannas Fastebok nu i vår, läs nedan.

Jag har arbetat grundligt med Sannas Fastebok, för det blev mer att skriva när jag förstod att väldigt många skulle vilja göra fasta – oavsett sitt hälsotillstånd. Så det krävdes mer eftertanke och förberedelse beroende på vilken hälsonivå folk är på.

Sedan är fasta ett gigantiskt område som blivit mycket hett inom medicinsk forskning senaste 5-10 åren. Samt att det blir den första och största boken om fasta i Sverige, och har gått igenom massor av forskning – och funnit mycket nytt och spännande! Det har varit väldigt roligt men krävde mer tid.

Så boken har vuxit till över 500 sidor – och eftersom den innehåller mer än fasta blir den nu “Stora Hälsoguiden”! Det blir mitt hälsomanifest med största boken. Det behövs lite mer arbete med den, och jag kan då lägga till kapitel som jag tog bort. Siktar på 555 sidor! 😊

MEN… eftersom alla väntar på en fastebok nu i vår – så bryter jag ut de viktigaste bitarna om fasta och gör först klart “Sannas Fastebok” på ca 200 sidor. Då kan jag lägga in lite mer handfast och praktiskt i den. Kan inte ange exakt tid för publicering ännu, texten finns men ska att välja ut och flytta om, sättas om etc.


Planen är: Fasteboken kommer sen vår och Stora Hälsoboken (med nytt omslag) kommer senare i år. Så fort fasteboken har gått till tryck kan jag börja förbereda webföreläsning och kurs om fasta och min VASS- vattenfasta. Enkelt och till nästan ingen kostnad kan man få stora hälsoförbättringar, precis vad som behövs nu för de flesta.

”Fasta är det största botemedlet, den inre läkaren.” – Paracelsus, schweizisk läkare och  föregångsman inom medicinen på 1500-talet.

Jag kan lova er att Vattenfasta är det mest revolutionerande som jag varit med om! The missing link i dagens växande ohälsa… Matpauser är helt nödvändigt, sedan får man välja det och anpassa sig efter vilken hälsonivå man själv är på. Förberedelse är A och O här för behaglig upplevelse och lyckat resultat!

Fasta är medicinens första princip. – Rumi

Kort om fasta

I Sannas fastebok finns både mycket forskning och erfarenhet som bekräftar fastans enorma effektivitet, och jag har samlat mina bästa fasteprotokoll. Rätt utförd fasta (vattenfasta) kan ge dig:

  • djup läkning
  • föryngring
  • viktminskning
  • minskad hunger
  • starkare muskler
  • klarare tankar, minne och intellekt
  • slätare hud
  • stabil blodsockerhalt och förbättrad insulinkänslighet 
  • ökat självförtroende, personlig styrka och motståndskraft

Här får du en spännande djupdykning i nya metoder till välmående – genom att använda en urgammal princip för läkning: avstå från mat! Du dricker enbart det som vi består av till två tredjedelar: vatten och havssalter samt mineraler! 

Det är enkelt och rakt på sak. Kostnaden är minimal, speciellt vid vattenfasta. Din insats är att investera av din tid, energi och viljemuskler för att lära dig om fasta och börja ta matpauser. Efter ett tag kan du gå in i djupare fasta, som VASS – Vattenfasta Sanna Saltflush. Den är för er som redan är periodiska fastare men en hälsosam livsstil och har tidigare gjort längre fastor. 

Vinsten med att fasta upprepade gånger är goda chanser att få ett gott hälsoresultat. Allt beror på utgångsläget, men det allra mesta går att förbättras. Låter det intressant?

Sluta hasta, börja fasta – och bli mer levande i ditt liv. Välkomna en helt ny upplevelse!

Dr Sanna Ehdin