Hej

Nu till midsommar blir det en hel del mat som du kanske är känslig mot. Uppsvälld mage och mat som framkallar sura uppstötningar. Du kanske inte känner för att byta ut maten mot annan mat just under denna dagen, då har jag lite tips till dig som underlättar och som minskar på symptomen.

Så klart är det bäst att undvika mat som du blir blir dålig av eller som magen reagerar negativt på, men i bland gör även jag avstickare och fuskar. Men då vet jag vad mina symptom beror på och styrkan är att jag har kunskapen att rätta till och leva ett liv utan besvär. 80/20 regeln är en bra regel 🙂

Så hur gör jag då för att underlätta min matsmältning?

  • Drick vatten en halvtimme innan eller en och en halv timme efter måltid och undvik att dricka till maten.
  • Drick helst ljummet citronvatten, då detta underlättar matsmältningen vid en känslig mage.
  • Tugga maten noga (tills det blir en söt smak) och lägg ner besticken mellan varje tugga. Det underlättar för din magsyra.
  • Känn efter om du är mätt och ta det lugnt när du äter. Du bör bli 80% mätt för att inte få en tyngdkänsla i magen.
  • Slappna av och oroa dig inte för att magen skall bli uppblåst eller att du skall må dåligt. Mycket sitter också mentalt. Fokusera på vad gott det är och sällskapet runtomkring dig.
  • Tillsätt enzymer innan du äter och ha med en liten flaska med probiform. Den hjälper magen att inte bli så gasig. Du dricker den helst till maten.

Hoppas att mina tips kan underlätta och att du får en underbar midsommar!

Kram
Johanna – Din Hälsohero

Hälsa