Nu hittade jag äntligen alla nersparade sidor från min hälsoblogg på Passagen 2009-14 – det är 2400 sidor! Den röstades fram till Sveriges bästa hälsoblogg 2011 och 2012 – och är lite att botanisera bland… Nedan är den första bloggen från okt 2009!

Jag ska bygga på min stora nya hemsida www.ehdin.com (nu 1900 artiklar) – i syfte att skapa Sveriges största portal för Helhetshälsa och självläkning. Tyck gärna till och önska – för jag samskapar med er läsare!   Har du hunnit läsa på den? Nån feedback? Den närmaste månaden fixar webbredaktör Hanna Boëthius och jag till den samtidigt som jag bloggar varje dag.

Nedan är min första blogg på Passagen 2009 – lite nostalgi… Det är nu åtta år sedan och intressant att läsa vad jag skrev då – och vad vi har dag. Då stod vi inför Skiftet in i den Nya Tiden, nu är det i full sving.  Kul att jag skrev att jag skulle skriva ett par veckor, hmm det blev visst flera år…   Fotot ovan är från Stockholms Universitets stora aula, och 2009 föreläste jag för över 10 000 personer.

Jag önskar dig en fortsatt god Påskhelg! 

Båstad off-season

09 okt kl 16:05, 2009    Vaknade vid sex i morse av en dröm. Jag satt med en ring med mest kvinnor och några män, och vi gjorde små, vackra dekorationer med skira vita blommor. Det kändes bra, skönt, vilsamt och behagligt. Jag vet vad det handlar om – att jag behöver ge mer utrymme för de feminina energierna i mitt liv! Just nu är det bara producera och leverera för det är föreläsningstider i Sverige och jag pushar på ordentligt med mycket arbete. Med alla resor och föreläsningar har jag bott på 14 ställen hittills på sex veckor…

Jag lägger in lite lekfullhet för att lätta upp, som idag kommer min bror med härlige brorson Ludvig och hälsar på. Det är sån lycka! Ludvig är 3,5 år och vi har så roligt ihop, det är verkligen busa och glädje! Ibland kan vi skratta i en timme när vi leker. Perfekt avlastning för föräldrarna med en sån lektant! Har även en dejt ikväll och det ser jag fram emot… Tell you more tomorrow.

Klart att jag inte har tid med mer jobb nu, som att blogga här, men så ser jag inte det. För jag älskar att skriva, att fånga tankarna på pappret eller skärmen. Att mejsla ut orden, att beskriva i bilder och krydda med det spännande och oväntade. Ja, för mig är det ren kärlek!

Jag har skrivit sen jag var liten, men eftersom jag fick höra att jag inte var språkbegåvad – dvs inte lika lätt att lära in främmande språk som andra och de fakto är dyslexisk – var ju författandet det sista jag skulle ägna mig åt. Jag läser hälften så fort som alla andra normisar och skriver fel hela tiden. Men jag har lärt sig kompensera för det, man får ha koll hela tiden. Läsa alla texter minst två gånger.

För jag skriver oavsett vad andra säger för att jag älskar att uttrycka mig och kommunicera, vilket märkts av mina nio böcker. Men jag kan lova att det varit mycket vilja involverat. Den är viktig.

Det mesta som sker av större eller djupare betydelse involverar faktiskt viljan – från att hålla ihop ett äktenskap till att arbeta och uträtta saker utöver det som förväntas. Viljan är essentiell för livet!

Nå, åter till här och nu. Lånar ett sommarhus i Båstad denna vecka för att skriva. Det är så perfekt, bästa Båstad är off-season och höstarna är fantastiskt vackra. Det är magiskt här med de milda, salta havsvindarna, friden, dofterna och lugnet. Jag njuter, slappnar av och min själ trivs.

Workshopen “Visa Kvinnans väg” gavs på många ställen i landet 2009-10.

Förra veckan höll jag min nya workshop ”Visa kvinnans väg” på Masesgården i Dalarna. Den handlar om den tid vi är inne i nu där den feminina energin eller själskraften vaknar upp hos oss människor. Det kommer att förändra vår tid för alltid – till det bättre.

Den feminina själsenergin finns hos både män och kvinnor, men är essentiell för kvinnorna. Den har tryckts ner länge, vilket har resulterat i att många kvinnor blir utbrända och sjuka. Men även samhället i stort blir lidande, för utan den feminina själsenergin går livet på tomgång. Den är näring för män, barn älskar den och världen behöver den för att komma i balans.

Den feminina energin behövs i vår omvälvande tid, där finansiell oro och växande globalt miljömedvetande är inkörsporten till den nya tiden.

Den som baseras på helt andra värden är de gamla, inlärda. Det är dags för oss kvinnor att sluta härma männen för att ta oss fram och istället leva i och genom vår feminina energi! Nu är det en spännande tid. Så därför satte jag samman en workshop för att blåsa liv i denna energi lite snabbare. Lördagen den 17 oktober ger jag den i Stockholm på Clarion Hotel Sign vid Norra Bantorget (nära Centralen)

Jag brinner verkligen för detta, och det är en fantastisk energi som kommer loss på dessa workshops! När vi lever och verkar i vår egen unika, skapande livskraft får livet en helt ny styrka och glöd. Pröva ska du se själv. Nu ser jag ut mot himlen och den är alldeles rosa och ljusblå med morgonrodnad – surrealistiskt vackert! Vill livet sätta mig i en romantisk mood för dejten ikväll…?

Åter till Masesgården där en av deltagarna, en tvåbarnsmamma i 30-årsåldern, sa att hon gick workshopen för att hon vill ständigt utvecklas och röra sig till nya nivåer. Nu var hon heltidsmamma och kände att hon stod och stampade, vilket var mycket frustrerande.

Jag håller helt med om detta, livet handlar om att utvecklas och förändras. Allt för att bli mer av den man är.

Smothies som läker: Lagar smoothies och fotar med Paulina Westerlind i Skalvik 2009.

Som en fjäril som utvecklar sig ur sin puppa, breder ut vingarna i all sin skönhet. De flesta stannar i sin puppa för det är tryggare och säkrare, då vet man vad man har. Men allt fler börjar ta sig ur nu, och det är en fantastisk utveckling – den mänskliga potentialen är obegränsad!

Vi lever i den mest spännande tiden av alla, där vi dessutom med blixtens hastighet kan kommunicera och dela våra tankar. Det är därför det går så fort. Är det inte roligt att den manliga energin har skapat våra fantastiska datorer, mobiltelefoner och internet (som startades av militärerna först) och det gör att den feminina energin kan växa snabbare. Livet är bra motsägelsefullt och härligt!

Jag tänkte dela mina tankar, upplevelser och äventyr med dig – och alla andra som vill läsa – här i ett par veckor. Och jag kan lova att det händer mycket under denna tid. Från allt som sker i Sverige tills jag reser till Los Angeles, mitt andra hem, om knappt två veckor. Häng med på denna resa om du har lust!
Ha en härlig fredag!
Sanna Ehdin

(Detta var alltså ett inlägg från min blogg 2009 och alla fotona är från 2009)

[av_button label=’Hitta hälsoprodukter i min shop!’ link=’manually,http://www.sannashop.com’ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ admin_preview_bg=” av_uid=’av-2cxoch’]

Dr Sanna Ehdins bloggKreativitet, skapandeSanna ord 2009