Sverige och det svenska folket har varit i mina tankar, hjärta och böner hela dagen efter terroristangreppet. Sorg, chock o smärta. Men det är även inspirerande att se och läsa om all den kärlek och omsorg som bara strömmade ut från människor. Att något så svårt, upprivande och smärtsamt kan omvandlas till mänsklig värme och omtanke. 🌺💞

Min livserfarenhet är att smärta och dess förknippade starka känslor är otroliga verktyg för att växa. Att vi rent av behöver dem för att kunna växa. Och om vi undviker dem och stänger av, så fryser vi rent mänskligt… Det går inte att mogna som människa utan en viss smärta i processen.

När jag var inne i min mkt smärtsamma process nyligen från mitten av december 2016 till mitten av februari, så hade jag bitvis enorm smärta i hjärtat och kroppen. Vid ett tillfälle, när jag satt hos en läkare som skrev ett intyg, såg han uppmärksammat på mig och frågade om jag höll på att få en panikattack.

Nej, inte alls, svarade jag. Men jag har så ont att det känns som att bröstkorgen ska sprängas. Just nu kämpar jag bara för att kunna andas.

Det var bland den värsta smärta jag upplevt, och den kom flera gånger – men jag dövade den aldrig med tabletter eller alkohol. Jag red igenom smärtan, hur jobbig och sönderslitande den än var. Samt tog hjälp av emdr-terapi (Ögonrörelseterapi) och rensningar på energiplanet med hjälp av skickliga energiterapeuter. Den upplevelsen har både befriat mig från saker som tyngt mig hela livet och samtidigt öppnat upp för en enormt stark positiv energi – på en helt ny nivå. Vi föds ju under smärta, och meningen är kanske att smärtan tvingar oss till det yttersta och låter bra saker födas fram inom oss.

Om vi ​​kan ta ett steg tillbaka och se på tillfällig smärta och smärtsamma upplevelser som en möjliggörare – så kan det skapa en enorm tillväxt. Det kan ge en hjärtöppnande upplevelse som ökar vår medkänsla, kärlek, omsorg och samhörighet (band) till andra.

Vilket är precis vad vi människor och samhället behöver idag. Lämna den urlakande stress-yta-materiella–fokuseringen och hitta tillbaka till det mänskligt starka. Kontakten till vårt eget hjärta, och via det kontakten till andra människor, Moder jord och våra förfäder. Jag menar att detta är helt nödvändigt för att vi ska överleva som civilisation…

Vi behöver knyta an till vårt eget hjärta och sedan via det knyta an till andra människor, Moder jord och våra förfäder.

Jag säger som jag sa igår på sociala media: Ge inte uppmärksamhet till våldsam antihumanism – OAV (Organized Anonymous Violence): Ge inte rädslan och terrorn utrymme – det är ju det de vill. Att skapa rädsla är strategin för att krossa civilisationen.
Vi har ett val och vi kan välja att inte ge vika för deras fula taktik, utan satsa ännu mer på kärlek och gemenskap – vilket är viktigt för vår överlevnad och ett fungerande samhälle.
❤️

Det vi fokuserar på är det som ökar, och varje dag är ett nytt val.
Love, Light & Peace är mina val för idag, i morgon, dagen efter, och ännu mer…
Ta väl hand om varandra!

Dr Sanna Ehdins blogg