Grönt står symboliskt för balans, växande, lugn, läkning och hopp. Grönt symboliserar god hälsa och det är även vetenskapligt bevisat läkande att vistas i skog och grönskande natur. Klorofyll gör växterna gröna, och det ämnet rensar och läker i våra kroppar. Färgen grönt är en stark positiv affirmation för hela vårt väsen. Därför har Dr Sannas många gröna nyanser i sina förpackningar.

GREEN means Balance & Positive influence: harmony, balance, refreshment, universal love, rest, restoration, reassurance, environmental awareness, equilibrium, peace.

Färgsymboliken i grönt är oerhört starkt – och det kommunicerar med vårt inre. Jag älskar grönt och gröna växter och äter gröna grönsaker varje dag. För mig är grönt ett självklart val som signalerar läkning på flera nivåer.

Grönt är den dominerande färgen i all levande vegetation, och har symboliska betydelser som är direkt kopplade till naturen. Ordet grönt kommer ur den germanska språkstammen gro (växa). Grönt är både läkande och lugnande för vårt urgamla stenålderskropp och hjärna. Grönt har även länge varit en symbol för fertilitet.

Grönt är skönt och det har dessutom läkande egenskaper.

Grönt är färgen på hjärtats chakra (energisystem), och forskning visar att grönt dämpar oro. Grönt är lugnande och ökar koncentrationsförmågan. Så omge dig med mer grönt, för det har avslappnande och lugnande inverkan även för ögonen.

Ha gärna din dator på ett grönt skrivbord med gröna växter intill. Gärna växten Kalla för den renar en massa gifter ur luften! Det nya på kontor är att ha hela väggar klädda i grönt, för att det renar luften och för den lugnande inverkan – det blir hälsosamma effekter på flera plan.

Ljusets energi är en veritabel näringskälla för vårt energisystem, och den gröna frekvensen mellan c:a 490 och 575 nanometer är mycket läkande!

Se gärna på gröna växter ofta, det sänder lugnande signaler till ditt inre. Grönt betyder tillgång till vatten, och då vet din uråldriga stenålderskropp att det är tryggt och bra för vatten är nära.

Grönt är en symbol för hopp och optimism

Dr Sannas Hälsosåpa Original + Handkräm 250ml

Grönt används politiskt för att symbolisera just detta samt kontakten till naturen. Precis som det gröna i trafikljusen symboliserar att det är klart att köra, vill vi förmedla att det är grönt att köra framåt med våra produkter.

Vår gröna hämtar även sin färg ut skogen, eftersom vår första produkt Dr Sannas Hälsotvål tillverkas av ren, destillerad tallolja. Det är en symbolik för att den förmedlar skogens magiska och läkande kraft.

Dr Sannas Hälsotvål blev en succé hösten 2014 när Dr Sanna Ehdin började sälja den på sina föreläsningar  – för folk äskade dess renande effekt på huden samt att den återfettar huden. Majoriteten av alla andra tvålar torkar ut huden och det skadar den naturliga mikrofloran i huden och försämrar hudens skyddande egenskaper.

  • Har du prövat Gröna Kuren? Gröna kuren är helt fantastisk för den gör att svullnader försvinner från hela kroppen, putmagen försvinner och du får en lugn mage. För snart tio år sedan presenterade jag Gröna kuren som jag fått av Bitten Jonsson. Den är enkel att följa och innebär att du tar 1-3 månader där du äter en kost bestående av bara gröna grönsaker, fett och protein – dvs fisk, kött, ägg och vegetabiliskt protein. 

 ______________________________________________________

Fakta: Klorofyll rensar och läker

De gröna växterna är gröna på grund av klorofyll, och det är mycket nyttigt för oss för det är läkande och renande. För klorofyllmolekylen är identisk med den molekyl som gör blodet rött (hemoglobin), förutom att den senare har järn i sin mitt medan klorofyllet istället har magnesium i mitten. Därför mår både kropp och psyke bra av att äta mycket gröna grönsaker!

Grönt är skönt och det har dessutom läkande egenskaper. Färgen grönt förknippas med livet i form av vårens grönska, och klorofyll bär också på en inneboende kraft att förnya. Därför är det bra för kropp och psyke att äta mycket färska bladgrönsaker på våren. Klorofyll har främst tre effekter på kroppen – det är renande, förnyande och motverkar inflammationer:

Renande:

  • Stoppar bakterieväxt i sår samt jäst och svamp i tarmen.
  • Tar bort dålig andedräkt och kroppsodör.
  • Motverkar toxiner och inaktiverar många cancerframkallande ämnen.
  • Det motverkar infektion och nedbrytning av tänderna.

Förnyande:

  • Stärker blodet, förnyar vävnad och motverkar strålning.
  • Främjar hälsosam tarmflora och ger ökad leverfunktion.
  • Aktiverar enzymer för produktion av vitamin E, A och K.

Anti-inflammatoriskt:

  • Motverkar halsont, mag- och tarminflammation, magsår.
  • Hämmar hud- och ledinflammationer och inflammerad bukspottkörtel. _________________________________________________________

.

Dr Sanna Ehdins bloggGröna kurenIFD-matenMat & näring