Mitt namn är Magdalena Andersson, jag har praktiserat YogaMonks sedan 2011 och på det viset lärt känna Bindväven i min egen kropp samt hållit i yogaklasser sedan 2016. År 2018 utbildade jag mig till Fasciaterapeut och öppnade Bindvävskliniken i Göteborg. Med den här bloggen så delar jag med mig av personliga reflektioner om hur kroppen beter sig och hur den använder sig av bindväv för att läka och/eller ställa saker och ting tillrätta.

Det magiska med bindväv

Bindväven är komplex, den går in i varje cell, samtidigt som den går över till senor och ligament, den består av samma komponenter men i olika proportioner och har därför många olika ansvarsområden. Det magiska är att den kommunicerar med allt i hela kroppen. Och kan därmed påverka mer än vi kanske än så länge har kunskap om, som balans, tryck, nervsystem, sportprestationer, glideffekt mellan muskler, rörelseapparat, smärta, immunsystem och mycket mer. 

Ser fram emot att få fylla den här sidan med massor av insikter, reflektioner, kunskap och frågeställningar.

Vill du få mer fakta om bindväven – gå till bindvavskliniken.se

Vill du lära känna din egen bindväv – boka en fascia-bindvavsbehanding