Hej härliga du!

Hoppas att du mår bra! 
Denna vecka fortsätter jag att prata om solen och hur du solar smart! Sommaren är snart här och jag riktigt längtar efter att känna gräset eller sanden mellan tårna. Jag tycker att sommaren är den bästa tiden och har många fina sommarminnen med solen. Dock är det många som solar fel idag och ligger och pressar länge i solen, vilket inte är bra för huden och gör att vi åldras snabbare. Det är bättre att sola smart och jag berättar hur!

Lär dig sola smart!

Varje sommar kommer samma fråga upp, vilket sorts solskydd ska jag använda mig av och vilket är det bästa?

Jag tycker att det är viktigt att förmedla att solskyddet i form av en kräm är inte grunden för en hälsosam solning, utan en del av en helhet!

Vad menar jag då med det?

Ofta när du använder dig av solskydd ger det dig en falsk säkerhet. Du tror ofta att det är fritt fram att sola mer och längre. Du tar en större risk när du sätter på ett solskydd av högre Spf, i tron om att det ska skydda dig helt och hållet, men så är inte fallet. Konsten är att sola rätt och säkert gör du i tre steg.

3 steg till att sola smart:

1. Du kan äta dig till ett bättre skydd inifrån! Tillsätt rätt näring genom kosten i form av antioxidanter, fetter och rätt näringsämnen och ibland kan du även behöva tillsätta tillskott. För att veta exakt vilka näringsämnen du behöver rekommenderar jag att du bokar tid hos en Hälso och livsstilsterapeut eller en Advanced Skin Therapist som jag har utbildat.

2. Sola smart genom att vara medveten om hur och när du solar samt hur länge du är i solen. Det är när du bränner dig som det blir farligt.

3. Tillsätt rätt solskydd till huden! Var medveten om vad ditt solskydd innehåller för ämnen och vad det är för slags solskydd.

När du solar smart undviker du att vara ute i solen när den står som högst, mellan klockan 10–15. Du solar i max 20-30 minuter och helst utan solskydd. Absolut är det viktigt att du skyddar dig med solskydd om du vistas längre i solen.

Jag rekommenderar att du sätter på dig kläder och/eller sätter dig i skuggan om du är ute längre än 30 minuter. Att bränna dig är aldrig bra och solar du i en bra takt kommer du få behålla din bruna färg länge. Använd hatt och solglasögon som har skydd för UV-ljus.

Solen kan förvärra vissa hudtillstånd som rosacea och många kan få en solallergi, vilket kan grunda sig i från flera olika orsaker. Du kan reagerar på solkrämen, eller andra hudvårdsprodukter som kan innehålla olika kemikalier som befinner sig kvar på hudytan. Det kan även vara mediciner som utsöndras genom huden och reagerar med framförallt på UVA ljuset. Många kan även få mer akne när de är i solen och kombinationen solskydd, då den kan täppa till talgkörtelns utgång. Rynkor uppstår även tidigare om du varit ute i solen mer.

Gör som snart 400 andra har gjort – utbilda dig till Hälso och livsstilsterapeut!

Visste du att i utbildningen till Hälso och livsstilsterapeut får du bl.a. arbeta med alla delar i en helhet som ingår under begreppet hälsa. Du lär dig att rena och bygga upp kroppen på bästa sätt och också hur du kan hjälpa andra. 
För att veta mer om utbildningen kan du boka upp dig på ett kostnadsfritt upptäckarsamtal, där vi går igenom om utbildningen passar dig och ser vad du behöver och längtar efter.

Du kan boka ditt kostnadsfria upptäckarsamtal här! 

Kram 
Johanna – Din hälsohero!