“Mindful drinking” är det nya! Att dricka mycket lite eller sällan och satsa på att umgås istället. “Dry January” betyder att avstå från alkohol hela januari och miljoner gör detta. Den nya hälsotrenden är här, där man umgås socialt och mindful utan alkohol. 

Trött på att förlora en dag eller dagar på att vara bakis? Det nya är att bli mer medveten om när man dricker, vad och varför. Samt låta bli alkohol helt i längre perioder. Mycket intressant ny artikel i TIME magazine.

I USA minskade alkoholdrickandet mellan 2014-15, den senaste statistik som finns.

Mycket bra hälsotrend säger jag, därför att alkohol är ett nervgift som påskyndar åldrandet mer än socker och rökning! Det tål att tänka på… Folk har slutat röka i stor utstäckning, men ingen höjer på ögonbrynet när någon dricker vin vid varje måltid.

Alkohol är ett carcinogen och nervgift, som långsamt löser upp hjärnan… gott i munnen, javisst, men skadligt i kroppen. Och vi kvinnor tål alkohol hälften så bra som män – så tänk om och tänk nytt!! Det är 2018 nu.

Vi dricker mer alkohol än någonsin idag – så mkt välkommen ny trend.

Jag slutade helt med alkohol för två år sedan, mycket bra även för att jag inte tål det pga histaminintolerans. Varför inte pröva livet utan: testa en vit månad i Januari – du kanske gillar det! 😇👍🏻

Alkoholfria sociala klubbar – finns det i Sverige ännu? I New York finns populära CLUB SÖDA NYC: a social network that helps New Yorkers develop healthier, more intentional relationships with alcohol through booze-free events and workshops, and things began to change.

• CLUB SÖDA, which consistently sells out its 200-person gatherings;
• Daybreaker, which hosts sober early-morning raves for as many as 700 people in 17 cities globally;
• Sober Grid, a 10,000-users-strong social app for people who don’t drink.

Fem miljoner människor över hela världen kommer att delta i experimentet Dry January –  noll alkohol i januari. Vågar du anta utmaningen?

Läs artikeln i TIME

Dr Sanna Ehdins blogg