Julia Roberts röstades fram till världens vackraste kvinna i april, och hon är 49 år. Ett intressant skifte har skett de senaste 25 åren.

Medicinforskare vid Boston University har undersökt listan på de 50 personer som anses vackrast i världen och funnit att snittåldern på denna lista sedan 1990 stigit från 33 till 39. Fram för mer mognad och medvetenhet (vilket har potential att öka med ökande ålder).

Samtidigt har etnisk variation ökat från en person 1990 till 14 personer idag. Det går framåt.

Vad som är skönhet är inte längre en stereotyp utan det handlar och vilken energi man har, karaktär, personlighet – som kan sammanfattas som utstrålning!

Jag säger bara: 49 är ingenting  vänta bara till efter 50 år för det är då vi kvinnor växer i vår verkliga kraft. Vi behöver inte längre ta hand om alla andras behov – utan kan lägga det på vad vi finner väsentligt. Som att skapa en hälsosam och hållbar framtid för våra barnbarn och deras barn, till exempel.

Vad vill du helst vara? Ett skirt och ungt träd som folk blickar ner på eller ett högt, ståtligt träd med många årsringar som folk ser upp till? 

Estelle Nordenfalk, VD på Yogayama.

Jag känner så många kvinnor som bara blir vackrare med åldern, Agneta Sjödin och Estelle Nordenfalk är två av dem. Båda har fyllt 50 år i år.

Alla blir vi äldre, men att mogna är ett val… Läs om studien här

 

Dr Sanna Ehdins bloggMening, kärlek & glädje