Den inre resan

Jag upplever hos många jag pratar med att hälsa handlar mestadels om kost, rörelse och stresshantering. Absolut gör det de. Biten som man många gånger kanske glömmer, inte vågar eller orkar se eller helt enkelt inte förstår hur stor roll den spelar är den inre resan. Våra tankar och beteende som går på autopilot påverkar konstant vårt mående, kropp och immunsystem. Varje liten tanke man har påverkar cellerna och kroppen svarar an direkt. Om man tillexempel oroar sig mycket eller tänker på allt dåligt som kan hända då kommer kroppen och cellerna reagera med att tex. gå i försvar och oftare sjuk. Om vi i stället tänker att kroppen gör sitt bästa och är tacksamma för det vi har och hur vi mår så kommer cellerna svara an på den tryggheten och kunna gå in i en självläkning och sätter då i gång processer som ger oss känslor av glädje, harmoni och trygghet.

Kinesisk medicin

Enligt kinesisk medicin sitter mycket av våra känslor i just mage/tarm. Trauma och jobbiga känslor som man inte varit förmögen att ta hand om när det inträffade sätter sig rent fysisk i tarmarna och kan ge magproblem. Det kan vidare vara så att om man tex. fastar på olika vis så kan dessa nertryckta känslor komma upp till ytan då systemet inte behöver jobba med att smälta maten konstant. Det i sig är absolut inget negativt utan man behöver bara varsamt ha hand om det som känns för att hjälpa kroppen släppa taget om de som så länge varit med en. Detta var en viktig del för mig att bemöta och omfamna när jag läkte ut min IBS. Att helt enkelt våga känna, släppa ut och bearbeta det som jag kanske länge tryckt undan.

“Ibland behöver vi gråta för att rensa våra ögon så att vi tydligt kan se allt positivt som väntar oss”

När man arbetar med en holistisk och funktionsmedicinsk grund som jag gör så ser man alltid till helheten. Därav påminnelsen att inte glömma den själsliga, spirituella och emotionella delen då den som sagt indirekt hela tiden påverkar både vårt fysiska och psykiska mående.

Med det sagt, ta hand om er själva, omfamna det som finns inom er med kärlek och välj hur ni vill tänka och agera för att lära er kropp hur ni vill må.

För mer tips, recept och inspiration följ mig på:

Nyfiken om jag kan hjälpa dig eller boka privat coachning:

Soliga hälsningar

Annica