Visste du att kroppen kan bli förgiftad av att stressa för mycket, äta för mycket eller sent på kvällen och av att somna för sent? Kroppen hinner då inte med att rensa ut, repareras och förnyas. Det gör att dåligt fungerande proteiner, äldre celler och toxiner ansamlas. På sikt ger det ackumulering av en rad negativa effekter. Men det finns lösningar som snabbt kan rensa och skölja ut och absorbera toxiner. Entré FlushDetox som man kan göra själva hemma.

Vid en längre tids stress, slarv med mat, otillräcklig sömn, för mycket stillasittande och cityliv sker en ansamling av negativa faktorer. Det gör att dåligt fungerande proteiner, äldre celler och toxiner ansamlas. På sikt ger det ackumulering av en rad negativa effekter. Därför att kroppen inte hinner med att rensa ut, repareras och förnyas. Den blir då överbelastad, vilket kan visa sig på olika sätt.

Tecken på att din kropp behöver hjälp med avgiftningen: 

 • matsmältningsproblem, gaser, magont eller svullen buk 
 • koncentrationsproblem, är glömsk och ofta trött och seg 
 • hud som är torr och rödbrusig, plufsig eller svullen
 • svettningar eller frusen
 • huvudvärk och/eller migrän. 

En ansamling av skräp och toxiner i kroppen kan ge inflammation och försurning som kan visa sig som stelhet i leder och muskelvärk. Det sker även en uppbyggnad av fett för att neutralisera toxinerna, så man ökar lättare i vikt. Tarmen blir kanske trögare och förstoppad, och hela kroppen blir slöare med dålig funktion. Man sover kanske sämre, och med lätt inflammation och svullnad i kroppen vill man inte heller röra på sig i onödan. Att motionera känns omöjligt…

Allt saktar ner – och vägen att bryta med denna nedåtgående spiral är att hjälpa kroppen med avgiftningen – att detoxa. Det innebär att rensa ur och ge dig själv en nystart.

Sju skäl att saltflusha tarmen

 • 1. Hjälper vid trög eller förstoppad mag-tarm, vilket är vanligt idag
 • 2. Sköljer genom hela tunn- och tjocktarmen inom ett par timmar utan att involvera njurarna
 • 3. Saltvattenflush är en effektiv ”biohacking” som aktiverar tarmrörelser och tömmer tarmen på ett skonsamt sätt.
 • 4. Hjälper kroppen att detoxa och ger matpaus, vilket spar energi
 • 5. Justerar kroppens viktiga saltbalans med havssalt
 • 6. Har gett många en lugnare och mer välfungerande mage
 • 7. Gör att man känner sig piggare och lättare

.

1. Hjälper vid trög mage Stress och stillasittande gör att tarmens rörelser hämmas, och samma sak sker av att äta för mycket mat och av en del läkemedel. Antibiotika sätter vår normala tarmflora ur balans, och i kombination med modern, processad industrimat blir det lätt problem. Idag har över hälften av alla problem med magtarm-kanalen och det behövs enkla medel.

2. Saltvattenflush eller Alkalisk flush är bland de få sätten att skölja hela vägen ända från magsäcken till ändtarmen.

3. Saltvattenflush är en effektiv ”biohacking” som aktiverar tarmrörelser och tömmer tarmen på ett skonsamt sätt. Läs mer om Saltvattenflushen här.

4. Hjälper kroppen att detoxa, vilket spar energi kräver mycket energi– och ju mer vi hjälper till att rensa ut dest mer energi spar vi till kroppen! Att rena oss från oönskade ämnen är faktiskt den mest energikrävande aktiviteten i kroppen, och varje dygn åtgår en stor del av vår energi till att bygga nya molekyler. Hos vuxna går hela 80 procent av energin åt till kroppens avgiftning. Som jämförelse går en tiondel åt till nysyntesen av nervsignalsubstanser i hjärnan och 5 procent används inom immunsystemet.

5. Justerar kroppens viktiga saltbalans för kroppen tar upp det den behöver. Ett mineralrikt havssalt innehåller ett 70-tal mineraler och spårämnen. Det är viktigt att äta det därför att havssalt hjälper att skydda mot mycket, som insulinresistens, hungerkänslor och hjärtsjukdom. Vi behöver havssaltets alla mineraler för att aktivera enzymer till matsmältning, nervernas aktivitet och för att tillverka saltsyra i magsäcken. Vanligt bordssalt innehåller 98–99% NaCl – natriumklorid och tillsatt arseniksalt som klumpförebyggande medel, undvik det helt. Men att äta rätt salt – havssalt – är nyttigt!  Läs mer i bloggen om Saltbrist och Havssalt.

6. Har gett många en lugnare mer välfungerande mage Det är responsen från tusentals användare under tre år. Se några omdömen nederst och fler i ett separat kapitel med feedback i Sannas Fastebok.

7. Gör att man känner sig piggare och lättare När tarmen töms på ansamlat skräp och man tar en matpaus kan kroppen rensa ut mycket på kort tid. Svullnad minskar och välbehag ökar. Det blir effektivt, och allt bättre vid upprepning.

Tröga och förstoppade magar är ett gigantiskt problem i det dolda, eftersom det även leder till en rad andra fysiska och psykiska problem inklusive inkontionens.

.

Tarmens hälsa är kroppens hälsa

Ett friskt mag-tarmsystem är grunden för en god hälsa. Men ett ekosystem är aldrig helt i balans, eftersom det består av en levande, föränderlig biomassa. Det påverkas av vår livsstil och psykiska balans. Idag finns mycket kunskap om hur bakterierna påverkar matsmältningen i tarmen. Men vi är fortfarande bara i början av att förstå och kunna reglera denna komplicerade aktivitet. 

Om tarmen tömmer och fungerar dåligt kan det bli en massa skräp och skräpprocesser, vilket leder till tarmröta – som är lika obehagligt som det låter. Det är detsamma som intestinal dysbios, det vill säga obalans i tarmfloran och därmed dess produkter, men ha gott hopp för denna bok är just till för att åtgärda det! 

Energiproduktion utan närvaro av syre ger hög risk för lokal inflammation. All inflammation som inte avtar, bäddar för sjukdom. 

.

Cellulär detox

är en väl definierad process som tar bort toxiner ur kroppen (detox), vilket smälter bort överflödigt fett. Det fantastiska är att när du ser till att ha näringsmässig balans och detoxar regelbundet, så får din kropp sin naturliga vikt. Det är även lättare att både träna och bygga muskler. Din kropp finner lättare och bibehåller sin naturliga form.

FlushDetox är en effektiv 2-dagarskur som hjälper din tarm att tömma ur och rensa sig självt och kroppen från gifter. Gå från trötthet, tyngd och irriterad tarm till piggare, lättare, friare och lugnare. Ge dig själv en nystart! Kursen i FlushDetox ger dig:

 • Ett väl beprövat och effektivt 2 dagars detox-program
 • Enkla steg-för-steg instruktioner guidar dig genom hela processen
 • Hur du minskar hunger och ökar din mättnad
 • 6 bra andningsråd och många hälsotips

Läs mer om FlushDetox

Att må bra och se bra ut kommer inifrån! Ge dig själv den gåvan! 

.

Feedback om FlushDetox

Saltvattenflushen gav total rensning på några timmar, och jag var fullt alert igen efter några timmar. Nu blir det denna kur ett par gånger i veckan några veckor framåt.” – Thomas

55 år. I hela mitt liv har jag experimenterat med mängder med huskurer, dieter, läkemedel. Infet hjälper och ingen vet varför. Förutom du och dina 2 tsk salt. Kostnad: = öre. Du borde få Nobelpris. Tack.

Förutom allt gott jag fått från FlushDetox (och födopaus 1,5 dygn) så har jag noll PMS, ångest eller dylikt. Jämnt på bra humör och mående hela månaden! Hurra! Tack

Jag gör saltvattenflushen då och då, den fungerar bra för mig. Den första gången i synnerhet upplevde jag en stor skillnad i min kontakt med magen. Den hade liksom varit stängd och otillgänglig, men nu kände jag en fysisk och även känslomässig kontakt med magen och tarmarna, mera hel liksom. Det känns som tarmarna blir mjukare och mer följsamma efter varje gång.” – Rickard

Så glad att jag hittade dig! Min mage mår toppen av FlushDetox vilket gör att hela jag mår fantastiskt! – Emma

Jag kör FlushDetox numera någon gång i månaden och mår superbra av det. Det enda jobbiga är tacka nej till mat, fika, öl och godis på konferens, med vänner, familjemiddag etcetera. Men har man bestämt sig så har man…!”  – Pia

.

Disclaimer

 • OBS! Om du har allvarliga problem med matsmältningen eller högt blodtryck, kan det vara lämpligt att konsultera din läkare först. Jag avråder bestämt från att experimentera på egen hand, och saltvattenflushen är endast för hyfsat friska personer som har en hälsosam livsstil. Allt annat görs på eget ansvar.
 • Friskrivningsklausul: Observera att Sanna Ehdin inte ger några individuella eller kliniska råd, eller gör konsultationer – utan delar forskning, erfarenhet och generella råd.  Konsultera läkare eller hälsoexpert om du behöver stöd, eller för att fatta beslut.
 • För frågor hänvisas till de av Sanna Ehdin utbildade Fasteterapeuterna (vid Holistic Health Academy), som ger Fastegrupper och tar individuella klienter.  Se lista på dem och var de finns här!

Egen hälsa är och förblir eget ansvar.