Hej! 

Hoppas att du har haft en supervecka!

Denna vecka ger jag dig tips på superfoods, som är extra bra för huden. Fler tips på superfoods kan du hitta i min bok Happy Skin.

Superfoods är supernäring som kan hjälpa dig att få en maxad näring och det är lätt att blanda i allt: du kan göra smoothies, lägga dem på en sallad eller enbart blanda dem med vatten.

Supernäring för huden!

Superfoods kan du tillsätta istället för kosttillskott, eller om du vill maxa näringen i maten. Du kan hitta superfoods i hälsokosten eller på nätet. Dock är det viktigt att titta på dess kvalitet och att den alltid är ekologisk.

Moringa kan reparera och förebygga cellskador och motverkar oxidativ stress, vilket förhindrar åldrandeprocessen i huden. Den har en renande funktion och dessutom stärker den hudens kollagen, då den innehåller sju gånger mer C-vitamin än apelsiner och fyra gånger mer A-vitamin än morötter, vilket gör den till en riktigt bra anti-aging-produkt! 

Chlorella är en riktig skönhetsboostare och påverkar huden, håret och naglarna positivt. Klorofyllen renar blodet och ökar blodets kvalitet, vilket gynnar en hud med akne, rosacea, eksem och mörka ringar under ögonen.

Hampa är extra bra för den trötta och förtidigt åldrande huden och stärker en trött och energilös hud. Den innehåller mineraler som zink och magnesium som är extra viktiga för huden. Även effektiv för den torra huden med eksem, då den innehåller bra fettsyror.

Camu Camu är mycket rik på C-vitamin och bidrar främst till att bygga upp kollagen i bindväven. Den är även bra för en hud med mer inflammationer, då den har antiinflammatoriska egenskaper. 

Maqui har hudstärkande egenskaper då den skyddar cellerna från fria radikaler. Den har en sammandragande effekt, vilket kan påverka hudens struktur till det bättre.

Fler superfoods och andra näringsrika ämnen hittar du som sagt i min bok Happy Skin – Ung hud hela livet! 

Ha en fin dag!

Kram
Johanna – Din Hälsohero