Att bara stanna upp i en minut, ställa sig upp och stretcha ut kroppen är väldigt god vana. Därför att för mycket stillasittande tär på kroppen och påskyndar åldrandeprocessen, medan rörelse och stretching gör att energin kan flöda friare. Det främjar kroppens livs- och förnyelseprocesser.

Oavsett din ålder och nuvarande böjlighet kan du träna upp smidigheten avsevärt. När jag var runt 30 år fick jag knappt i fingertopparna i golvet när jag böjde mig fram. Men efter qigong-träning i snart tjugo år lägger jag lätt hela handflatan i golvet.

Numera gör jag ”kattyoga” flera gånger om dagen, och tar då ett par minuter för att sträcka och dra ut kroppen medan jag djupandas. Jag kallar det för kattyoga eftersom katter alltid sträcker ut ordentligt när de har vilat. Det är enkelt att göra och bästa sättet att förebygga spända muskler och stelhet. Ryggkotorna justerar sig själva också när man sträcker och böjer kroppen. Jag har aldrig mer spända muskler nu!

På tisdag kommer ett längre inlägg om hur man gör kattyoga (catyoga).

Ps detta blev inlägg nr 2222 på Instagram. Värt att fira o det råkade bli catyoga på bryggan – tack alla ni som följer mig där också.

 

A post shared by Dr Sanna Ehdin (@sannaehdin) on Apr 5, 2017 at 10:51pm PDT

 

[av_button label=’Prenumerera på Sannas Nyhetsbrev!’ link=’manually,http://gansub.com/s/qJa7′ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ admin_preview_bg=” av_uid=’av-1xdlzm’]

 

 

Dr Sanna Ehdins bloggTräning, stretch, andning