Genom att medvetet fokusera på positiva känslor inom dig själv så attraherar du dem i ditt liv! Du attraherar även in människor i ditt liv med den energin.

Idag är det Global Wellness Day och då vill jag bjuda på något speciellt, som verkligen förbättrar din hälsa och ditt välmående inifrån och ut. För det är verkligen så att en enda dag kan förändra hela ditt liv!

Varför finns Global Wellness Day?

Vi vill alla ha mer hälsa, se bättre ut och leva bättre både fysiskt och själsligt. Att må bra är närmast en global dröm! Därför grundades Global Wellness Day år 2012 i Turkiet. Förra året uppmärksammades dagen i 90 länder.

Global Wellness Day är ett socialt projekt, skapat av eldsjälar som ägnar sig åt att skapa ett hälsosamt liv. Idag frågar vi oss frågan: “hur kan jag leva ett mer hälsosamt och bättre liv?” för att driva uppmärksamhet till hälsofrågan.

Det dagen försöker åstadkomma är att:

  • se värdet i våra liv
  • pausa och reflektera, även om det bara är en dag, en gång om året
  • leva en dag utan stress
  • sluta fred med oss själva
  • öka motivationen för att leva hälsosamt för dem runtomkring oss.

Det är ett lovvärt initiativ, för efter hundra år med fokus på sjukdomar och det sjuka behöver vi sätta all fokus och så mycket energi vi bara kan på det friska. Wellness, välmående, harmoni, hälsa, välgång, frid, fred, avslappning, självläkning, näring, kärlek, mänsklig växt etc. Denna rörelse drivs fram av den moderna Spa-rörelsen, och jag stöttar det helt och fullt. Mitt eget bidrag till denna dag finns nedan.

Den finaste insatsen man kan göra i livet är att bidra med bra saker på samma sätt som vinden – ingen ser den men alla känner av den!

Fred och frid

Att sluta fred med sig själv, det är samma sak som att acceptera sig själv helt och fullt. Även att acceptera det som hänt förut i livet, oavsett vad du tycker om det. Först när du kan acceptera dig själv och ditt liv fullt ut, är du fri att gå vidare…

Att ge sig själva pauser och tid för ingenting är bland det mest livsbejakande vi kan göra. Den fysiska delen av oss (kroppen) kan inte slappna av när hjärnan är igång… så stäng av hjärnkontoret med jämna mellanrum och ta små pauser!  Att göra en aktiv positivitetspaus är ännu bättre, för då kopplar vi in oss i flödet och fyller på med så mycket mer.

ÖVNING: Gör gärna denna övning ofta och varje gång du vill ändra ditt sinnestillstånd till ett mer positivt:

1. Sätt eller lägg dig tillrätta, ta ett par djupa andetag och slappna av i kroppen.
2. Sträck ut armarna, händerna och fingrarna framför dig och föreställ dig att du räcker ut dem för att ta emot kärlek. Det kan vara från vem eller vad som helst, naturen, någon du tycker om, gud eller inget specifikt mer än känslan.
3. Dra sakta kärleksenergin mot ditt hjärta genom att sakta föra händerna mot dig tills de vilar på bröstkorgen.
4. Du kan lägga till ord till övningen som “jag öppnar mig själv för kärlek” (eller glädje, empati, lycka).

5. Upprepa 2-3 flera gånger.

Stanna sedan upp ett slag efteråt och bara var närvarande… Med din andning, men förnimmelser i din kropp, men nuet. Det är i sig läkande och vilsamt.

Dr Sanna Ehdin

Se här till exempel

 

Dr Sanna Ehdins bloggMening, kärlek & glädjeSömn, vila, avslappning och meditationTräning, stretch, andning