sol

Alla årstider har sin charm och erbjuder olika aktiviteter utomhus, så här års är jag, för min del, mycket förtjust i promenader ute i skogen och varför inte lite pulkaåkning. Att passa på att vara utomhus och samtidigt göra något som berikar både kropp och själ känns fantastiskt!

Veckorna runt midsommar är de veckor vi får tillräckligt med D-vitamin från solen, då den står som högst. Under resten av året behöver vi inta extra tillskott av D-vitamin. Det är svårt att få den mängd vi behöver genom maten.
Och eftersom D-vitamin behövs för att du ska kunna tillgodose dig bl.a kalcium. Det behövs, både D, K2 samt Magnesium för att kalcium skall tas upp där det skall vara, nämligen i skelettet och i tänderna, så är det extra viktigt att fylla det behovet också.
Jag rekommenderar att ta tillskott av D-vitamin från Thorne Research som ni hittar här bl a http://johannabjurstrom.se/webbshop/

Fyll även gärna på med K2, då denna är chauffören till kalciumet in i skelettet. Du bör även tillsätta magnesium på kvällen, då D-vitamin i höga doser kan sänka Magnesium halterna i kroppen. D-vitamin stärker immunförsvaret och är bra för vårar körtelsystem och för att vi skall känna oss pigga och mer energi. Rekommenderad daglig dos per dag är 2000 IU, men högre dos rekommenderas för att få bästa effekt.

Jag önskar dig en skön och glädjerik helg!

Kram Johanna

HälsaKost