Nu är jag inne på 7:e dagens påse med mitt “stärka upp mig program”

IMG_1057

Nu börjar jag känna mig lättare, mer energi och magen funkar som en ängel! Det är en underbar känsla! 

De första dagarna när man kör mitt program kan man få lite huvudvärk och behöver gå på toaletten lite oftare. Det är för att avgiftning och utrensningen har tagit fart. Dock luktar det inte allt för gott men som jag brukar säga, det är då man vet innerst inne vem man är 😜 

Viktigt att tänka på är att få i sig tillräckligt med vatten och tränar du dessutom får du dricka mer. 

Jag har verkligen skött kosten. Dock brukar jag inte fuska så mycket då jag gjort mitt val av kost till min livsstil. Jag är både vete och mjölkprotein intolerant och har undvikit detta under flera år. Dessutom mår jag inte bra av att äta kött, då min mage inte klarar av att spjälka det animaliska proteinet på ett bra sätt. Får utslag och bölder på rygg och axlar när jag intar det. Valde att ta bort det för många år sedan och mår bra av det.

Ett tips är att tugga maten ordentligt då det redan är i magsäcken man spjälkar protein. Så vet du om att du har svårt att spjälka protein så kan det vara att du har för låg magsyra och därmed för lite Pepzin (Ett protetinspjälkande enzym) 

Därför började jag att utforska rawfood världen och den har hjälpt mig till att må mycket bättre och jag har till och med lyckats få bort min Cohns sjukdom som jag en gång fick en diagnos på av läkare. Genom att behandla mig själv och att äta mycket grönt. Speciellt mina underbara juicer har hjälpt en hel del

IMG_1126

I dag vet jag orsaken då jag blev för mycket utsatt för kvicksilver genom att som 11 åring fått instoppat 12 lagningar med amalgam i munnen samt att även min mor hade fullt av dessa lagniningar när hon väntade mig. Så exponeringen av kvicksilver har varit hög i min uppväxt. 

Förstod sedan att detta även var grundorsaken till mina intoleranser samt att jag som 18 åring trasade sönder mitt högra knä och att detta förstörde min karriär inom fotbollen på grund av detta. 

Jag sanerade bort allt mitt amalgam för 4 år sedan och det tog mig 2 år innan allt var borta. Efter det har jag mått mycket bättre. Har även behandlat mig själv genom åren och kan nu äntligen som 39 -åring må bra i kroppen igen! Då det tar tid. 

Jag kan nog idag äta vete, mjölk och kött men känner att det är inget jag mår bra av så väljer att ta bort det helt från min kost. Det finns så mycket gott som man kan ersätta det med. 

Ibland kan jag dock sakna det där goda nybakade vita frallan med massa ost och smör och ett glas kall mjölk till. Men skulle jag äta det skulle jag nog inte må så bra. Så för den korta glädjen att äta det överväger jag med att låta bli. 

I dag hjälper jag andra att få hjälp med sina problem och vägledning. Oftast är en gluten eller andra intoleranser inte en grundorsak utan, det är oftast något annat som stör tarmen. Tungmetaller kan vara en grundorsak. Saneras inte dessa så har vi oftast problemet kvar. Det skapas inflammationer och jag brukar rekommendera att alltid ta bort vetemjölet i kosten då det finns mycket tungmetaller i vetet idag ex kadmium. Dessutom lägger de i extra gluten, då man får ett fluffigare bröd. Vilket tyvärr gör att tarmen retas extra mycket.

Fisk är också en källa jag brukar säga att man skall ta bort i sin kost (tyvärr, då det är en jättebra källa till Omega 3) om man redan har en kvicksilver förgiftning i kroppen. De senaste studierna visar att det tar 160 dagar att bli av med det kvicksilver i en portion med fisk. Den odlade är värst, då den även har utsatts för andra gifter och hormoner osv. 

Candida (svamp) kan också uppkomma i en ohälsosam miljö med en tungmetallsproblematik i botten. Vi kan behandla svampen men tar vi inte bort det som gör att den trivs ex socker, besprutad mat, tungmetaller eller stress så kommer svampen tillbaks. Därför är det viktigt att se vad just du behöver göra genom att göra en hälsoanalys. 

Jag förstår att man blir hjälplös och ställer sig frågan, vad skall jag då äta? Men det finns massor med alternativ och det är därför jag finns här och skall inspirera er! 🙂

Nu när jag fått upp energin och är piggare så kommer det också nya visioner som gör att jag spånar på nya härliga saker jag kan göra i mitt företag för att hjälpa andra. Jag brinner verkligen att få hjälpa andra och sprida min kunskap och blir så glad att få möjligheten att hjälpa så många människor med mina program, både elitidrottare och vanliga motionärer till en bättre livsstil!

Tack för att jag får vara med er på resan! 

Kram
Johanna 

Hälsa