Vill du njuta mer av livet och slippa dina hjärnspöken?

”Knacka” dig lugn från obehag med välkända behandlingsmetoder som äntligen börjar sprida sig mer och mer även i vårt land.

Inför nyår brukar många avge nya löften om bättre mat, börja träna osv. Men hur många avger ett löfte till sig själv att göra upp med gamla händelser eller trauman som fortsätter att störa och trigga oss med negativa inre känslor eller reaktioner. Dessa tar mer energi ifrån oss än vi kan ana. Därför vill jag med hela mitt hjärta rekommendera några av alla de fina effektiva metoder som finns att testa. Jag har själv arbetat med en av dessa metod i några år nu och vet hur snabbt det går att må bättre psykiskt och då faktiskt även fysiskt.

Tänk på en jobbig situation eller händelse/trauma som gör dig nervös, stressad, orolig, arg eller ledsen.
Det brukar inte kännas speciellt skönt i kroppen då. Andningen kanske flyttar upp i bröstet, axlarna blir spända, pulsen rusar och man får en klump i magen m.m. Reaktionerna är olika för oss alla. Men om dem sker hos dig så har du ett ”trauma” som satt sig i ditt nervsystem och undermedvetna och stör dig. Det är inte heller alltid vi är medvetna om exakt vad som skapat vårt problem senare i livet som t.ex. prestationsångest.

Tänk då att få lära dig ett verktyg som gör att du kan förändra den känslan i nästan omgående på egen hand. Mindful Tapping är ett av verktygen som snabbt och effektivt kan hjälpa dig till ett inre lugn. I kombination med metoder som ESR (Emotional Stress Receptors) och PAP (Psykologisk Akupraktik) blir det ännu mer effektivt.

Enkel omprogrammering

Knackningarna på olika akupunkturpunkter skickar lugnande signaler till känslohjärnan och reptilhjärnan. Detta leder till att stressreaktioner som finns lagrade i dessa områden omprogrammeras bit för bit. Då blir man mindre triggad av det som sker i livet när liknande situationer uppstår.

Det positiva är att du inte behöver delge dina inre bilder och tankar för din terapeut under sessionen, vilket kan vara en lugnande trygghet för många människor som inte längre vill/kan/orkar sätta ord på sina problem eller tuffa saker dem gått igenom. Allt du behöver göra är att lyssna på frågor, besvara dem kort och enkelt samt följa instruktionerna – kroppen gör resten på egen hand. Det är svårt att förklara förloppet då det är väldigt olika för alla.


Under åren har jag bl.a. hjälpt kvinnor som mått dåligt och haft ångest i många år efter olika sorters övergrepp. Vanligtvis kan dem lämna mottagningen ångestfria efter ca en timme. Och då fått med sig ett verktyg att använda hemma till nytt som kan uppstå i livet. Många har gått i olika samtal, men dessa hjälper tyvärr sällan fullt ut eftersom man inte gör upp med det som satt sig djupt inne i vårt system. Det kan till och med skapa mer inre stress att behöva prata och sätta ord på det igen och igen.
Låt löftet till dig själv under 2021, efter ett stressat år för oss alla, att utföra en städning av gammalt skräp som stör dig så du får känna inre frid.