Det japanska Spa- och Konferenshotellet Yasuragi strax utanför Stockholm har tilldelats Best Luxury Resort Spa i Europa av World Luxury Spa Awards. Jag är glad för det för jag har spenderat många sköna dagar på Yasuragi, och nu är de helt nyrenoverade och uppfräschade!

Den 1 januari i år öppnade Yasuragi helt nya japanska bad efter åtta månaders ombyggnation. Deras nya bad har fokus på upplevelse, återhämtning och inspiration. Sunniva Fallan Röd, VD för Yasuragi kommenterar (redigerat):

– Det är en stor ära för oss på Yasuragi att få ta emot ett så prestigefyllt pris. Men att vinna utmärkelser är aldrig vårt främsta mål – utan att nå ut till fler människor i världen för att få folk att må bra. När vi mår bra är det lättare att göra gott för andra och miljön. Vi vill rikta ett stort tack till juryn i World Luxury Spa & Restaurant Awards, till alla gäster som röstat på oss och framför allt till våra fantastiska teammedlemmar som skapar harmoni och tar hand om våra gäster varje dag.

Varmt grattis till VD Sunniva Fallan Röd och hela fantastiska teamet på Yasuragi! Jag har mkt positivt minne sedan jag föreläste för hela personalen för några år sedan, tack.

Över 200 gäster från 42 länder i hela världen deltog under prisutdelningen. Röstningen är baserad på ”service excellence” och det är spagäster som röstar fram vinnarna. Målsättningen med utmärkelserna är att ge seriösa och bra spaanläggningar erkännande baserat på röster från gäster samt att ge personalen det erkännande de förtjänar och slutligen ytterligare höja servicestandarden inom spa-industrin.

Jag älskar Spa!

Jag har spa’at sedan mitten av 1990-talet, när Spa knappt fanns i Sverige så jag reste till Europa där spatraditionen är lång. Det var intressant att se den försiktiga starten i Sverige, där nästan bara kvinnor gick på Spa i början av 2000-talet och hur det sedan blivit så stor verksamhet som ALLA gjort. Verkligen positivt för att vatten är lugnande och läkande.Vi människor består till två tredjedelar av vatten…

Läkande negativa joner

Vår kropp mår bra av negativa jonerna, vilka är positiva och balanserande för vårt energisystem. De finns i riklig mängd vid berg, vattenfall och stränder, men bildas även när man duschar. När de kommer in i blodcirkulationen tror man att de orsakar biokemiska reaktioner som ökar nivån av serotonin, vilket ger välbefinnande, minskar stress och höjer energin. Luftkonditionering tar bort negativa joner ur luften, men en jonisator skapar dem.

Så en rad fördelar med att vistas i vattenmiljöer som Spa, mer än att man blir ren på kroppen och lugn i sinnet!

  • Läs mer om  Spa- och Konferenshotellet Yasuragi

.

 

 

Dr Sanna Ehdins blogg