Body Butter Touch of Orient

ViridiEco
239 kr/200 ml
Vegan: Ja

“Underbar doft av ljuvlig vanilj”

Recension: Vid första anblicken av ViridiEco bodybutter så är det en väldigt fast konsistens, nästan som riktigt smör. Doften hintar om vanilj och beskrivs som en “touch of orient” vilket inger en fantastiskt härlig höstkänsla. Krämen smälter i handen, sjunker snabbt in i huden och en känner sig len samt återfuktad, vilket är ett stort plus då många krämer kan få en att känna sig lite för oljig. Innehåller bland annat sheasmör som är känt för sina fuktighetsbevarande egenskaper som dessutom innehåller linolsyra och linolensyra (omega 3 och omega 6).

Lagom stor burk som kommer räcka länge då body buttern är ganska dryg av sig, liten sked tillkommer så en lätt kan få upp krämen och dosera lagom mängd. En vit enkel burk i plast med ett silvrigt skruvlock som gör sig snyggt i det minimalistiska badrumsskåpet. Passar perfekt för en hemma-SPA-kväll.

Läs också: Fuktbomber med hyaluronsyra – skönhetspanelen har valt en testvinnare

Skin Food Body Butter

Weleda
189 kr/150 ml
Vegan: Ja

“Bäst på riktigt torr hud”

Recension: Gör underverk med riktigt torr och narig hud – precis som alla Weledas Skin Food-produkter. Ett rikt body butter med kakao- och sheasmör som direkt smälter in i huden, mjukgör och ger den långvarig fukt. När man tar en klick från burken känns krämen väldigt fast med det är verkligen som att den blir mjuk och smälter mot den varma huden. Går in extremt snabbt och känns inte alls kladdig. Det här har varit panelens favorit på torra händer, armbågar och smalben – men det kan användas till hela kroppen. Innehåller även lugnande och läkande växtextrakt som gör susen för torr hud.  

Doften är frisk och fräsch med inslag av citrus och apelsin kombinerat med lavendel och söt vanilj. Doftar mest när man smörjer in sig, därefter blir dofter mildare.

Moroccan Argan Oil Body Soufflé

Dr Organic
139 kr/200 ml
Vegan: Ja

“Rik krämighet som lämnar huden silkeslen”

Recension: Den här body soufflen har samma krämiga konsistens som vilket body butter som helst – men känns lättare på huden, mindre fet och oljig. I samma stund som man smörjer in den går den in i huden och lämnar den mjuk och silkeslen utan att kännas kladdig. Den mjuka och lena känslan på huden varar också länge. Kan användas på hela kroppen, flera i panelen föredrog den på händerna, underbenen och även på de torra armbågarna.

Kommer i en stor burk men bra lock som lätt att öppna och stänga. Doften är relativt mild, känns lite medicinsk. Gör definitivt jobbet, ett perfekt val för den som gillar krämighet utan kladd – plus också för att den är så pass prisvärd. 

Läs också: Body lotion – skönhetspanelen har valt en testvinnare

Multikräm med Svartvinbärsolja

Dr Sannas
249 kr/100 ml
Vegan: Ja

“Härligt krämig konsistens som direkt sjunker in i huden”

Recension: Har en krämig konsistens som lätt fördelas på huden. Innehåller fantastiska omega 3 och 6, som ger en ger en lugnande lugnande effekt och är dessutom antiinflammatorisk (hjälper huden att läka snabbare). Eftersom krämen är doftfri passar den superbra för doftkänsliga personer och små barn. Torra fläckar blir gradvis bättre vid varje användning.

Förpackningen är precis lika tjusig som alla andra av Dr Sannas produkter. En bastant liten burk med lila grund och vitt lock. Snygg grafik med enkel text som får en snabbt att förstå vad produkten gör. Detta är hela familjens favorit, då den passar alla och är multifunktionell.

Body Butter Shaping

Rosenserien
370 kr/150 ml
Vegan: Ja

”Lyxigt body butter som gör huden fastare”

Recension: Lyxig känsla och en effekt utöver det vanliga präglar detta body butter. Panelen gillar verkligen att det är en pumpflaska så att man slipper använda en spatel eller fingrarna. Speciellt med den här krämen är att den innehåller parakrasse som har en uppstramande effekt på huden – och den känns verkligen fastare efter att man har använt den en tid. Parakrasse används annars i anti aging-krämer – det här är som en anti aging-kräm för kroppen som kan användas punktvis på ”problemområden” som lår, mage, celluliter eller som en intensivt återfuktande kräm på hela kroppen.

Krämen är rik och ”krämig” men har en mjuk konsistens som gör att den är lätt att smörja in på hela kroppen, det känns som att den smälter in i kroppen. Huden blir mjuk, len och fast och känns inte alls kladdig.

body butterDr OrganicDr SannasrecensionRosenserienskönhetspanelen testarViridiEcoWeleda