Ge inte upp!

Något att tänka på är att man ibland kan behöva en avvänjningsperiod från sin syntetiska deodorant, innan man når full effekt av den naturliga. Kroppen behöver oftast en liten utrensning och man kan uppleva lite mer odör under den tiden.

Så ge inte upp och förkasta naturliga deodoranter! Det är verkligen värt att byta ut aluminumsaltet som kan ha negativ påverkan på din hälsa.


Läs också: Johanna Bjurström – Därför ska du endast använda ekologiska och naturliga produkter


Deodorant roll-on

Rosenserien
205 kr/50 ml
Vegan: Ja

“Doft av ros som håller hela dagen”

Recension: Luktar underbart av Rosenseriens signaturdoft ros och har en effekt som sitter i hela dagen. Mild och snäll mot armhålan och upplevs både vårdande och skonsam även då man rakat sig. Innehåller lugnande aloe vera och alunsalt mot svettlukten.

Klassisk roll-on i både utformning och konsistens. Stilren, snygg förpackning med guldinslag.


Deodorant Unisex

C/O Gerd
199 kr/60 ml
Vegan:
Ja

“Passar alla i familjen”

Recension: En deo med en magisk doft av örter och skog, som också håller måttet med bravur! Ett stort plus är att den är unisex och passar alla i familjen. Innehåller odörhämmande naturliga ämnen och alunsalt.

Kommer i en glasburk med en klassisk “roll-on” topp och enkel snygg grafik. Tillverkad i Jokkmokk, Lappland.


Pink Grapefruit Deo Stick

Ben&Anna
99 kr/60 g
Vegan: Ja

“Smidig att ta med på resan”

Recension: Denna naturliga deo har en mild doft av grape. Lätt att ha med sig när man reser, då den inte är av glas. Armhålan känns mjuk och fri från dålig lukt. Den räcker länge då man inte behöver så mycket för varje applicering. Enkel, naturlig, dryg och doftar gott! Allt man behöver!

Snygg design med ett hållbart tänk, presenterad i en papperstub av återvunnet papper med pop-up-funktion.

Aloe Vera Deodorant

Dr Organic
89 kr/50 ml
Vegan: Ja

“Går snabbt in och verkar länge”

Recension: Om du föredrar en lite blötare konsistens på deon, så är den här att föredra. Den upplevs gå in lite snabbare i huden. Innehåller ekologisk aloe vera, sheasmör och vitamin E. Ger en torr känsla utan starka kemikalier.

Kommer i en neutral vit plastbehållare med den klassiska “roll-on” toppen.


Deodorant Cream Grape

Naturlig Deo
159 kr/60 ml
Vegan: Ja

“En riktig luktdödare”

Recension: En krämdeodorant som man smörjer på med fingertopparna. Detta gör att man kan applicera på nytt, om man skulle behöva fräscha till sig och inte har tillgång till vatten. Håller en fräsch riktigt länge, med en doft av grape. Innehåller ekologisk kokosolja, bikarbonat och majsstärkelse.

Kommer i en smidig glasburk med aluminiumlock. Tillverkad för hand i Lappland.


Läs också: 5 förändringar för hållbara badrumsprodukter


Bang Bang Deo

Uoga Uoga
169 kr/60 ml
Vegan: Ja

“Ger en fräsch känsla hela dagen”

Recension: Har en magisk doft av mint som får en att vakna upp. Föredrar du en dryg/fast deodorant så kommer du att älska den här. Innehåller citrusfrukter och myntaoljor med deodoriserande egenskaper och cassava, samt arrowroot som absorberar svetten. 

Deon kommer i en vit behållare med skruvfunktion och ett enkelt grafiskt tryck.


Deodorant nr10 Klassisk Engelsk Ros

Bruns Products
169 kr/60 ml
Vegan: Ja

“En deo som verkligen håller måttet!”

Recension: Här har vi en naturlig deo som håller hela dagen! En härlig doft av ros sprider sig på ett milt sätt när man applicerar den. Varken aluminum, parabener eller alkohol förekommer i den här vackra lilla glasflaskan. En mild deo, som gör sitt jobb.

Snygg grafisk design med en klassisk roll-on-applikator. En lätt, traditionell deodorantkonsistens. Handgjord i Sverige med noga utvalda ekologiska ingredienser.


Av redaktionen

Ben&AnnaBruns productsC/O GerdDr OrganicNaturlig deorecensionRosenserienskönhetspanelen testarUogaUoga