Ninnie Wikström fattade för åtta år sedan ett livsavgörande beslut. Hon ville inte längre se på hur människors och planetens hälsa blev sämre. Istället ville hon vara med och aktivt påverka framtiden i positiv riktning. Hon tog som ensamstående mamma och student ett lån på 75 000 kr och började bygga på första versionen av Ekoappen, samtidigt som hon balanserade livet som förälder med ont om pengar.

Det är lite galet när jag tänker tillbaka på det. Det var såklart väldigt riskfyllt men när något är viktigt måste man våga chansa och göra det ändå. Den stora drivkraften för mig är mina barn, jag vill kunna titta dem i ögonen och säga att deras mamma gjorde allt hon kunde för att skapa en bättre framtid för dem.

Det har hänt mycket sedan dess och idag har företaget flera affärsområden där Ekoappen är en av flera plattformar. Bolaget växer snabbt och har idag ett stort community av experter, samt över 500 delägare som alla, enligt Ninnie, är med och bidrar till framgången.

Läs också: Grundaren till Ekoappen: “Jag vill inspirera andra”

Tillsammans gör vi skillnad

Ninnie berättar om vad hon tror är anledningen till Ekoappens genomslag och populäritet.

Allt fler inser att vi verkligen behöver ta hand om vår hälsa och vår planet. Ekoappen gör det enkelt för människor att påbörja en ny livsstil, eller att fortsätta utvecklas där man befinner sig idag. Vi vill skapa innehåll som inspirerar och försöker visa att även små förändringar i vardagen gör skillnad för både vår egen och planetens hälsa.

Men hon vill också poängtera vikten av gemenskap, att teamet och communityt bakom Ekoappen är enormt viktigt för framgången. 

Men inte minst läsarna, utan dem hade vi ju inte funnits. Det är viljan till att förändra hos dem som är motorn i allt vi gör.

Hon fortsätter:

Vi har ett fantastiskt team och styrelse som alla är med och bidrar till framgången. Lite coolt är att alla, i både teamet och styrelsen, är kvinnor. Det är en slump att det har blivit så, men spontant upplever jag att det har varit flest kvinnor som stått för den stora förändringen mot en hälsosammare och hållbarare värld. Men, det har förändrats, idag har de flesta jag träffar insett att hälsa och hållbarhet är vägen till en ljusare framtid för alla.

Fler plattformar på gång

Ninnie är idag grundare och VD på Green Apps Technologies, företaget bakom Ekoappen. Hon berättar att det är ett så kallat ed-techbolag som vill sprida kunskap och underlätta för människor att välja naturlig hälsa och en hållbar livsstil. Bolaget består idag av flera varumärken och onlineplattformar inom områdena content, föreläsningar och utbildningar.

Green Apps riktar sig till en hälso- och hållbarhetsintresserad målgrupp, så kallade LOHAS, alltså Lifestyle Of Health And Sustainability. Ninnie berättar med stor entusiasm om det gångna året och vad de har för planer framåt för att skapa värde för den här målgruppen. 

Det har varit ett fantastiskt år och vi har ännu mer att se fram emot under 2022 och framåt! I höstas tog vi in kapital för att kunna storsatsa med en helt ny föreläsningsplattform och för nya utbildningar. Just nu jobbar vårt team under högt tempo och vi söker ännu fler till vår skara med passionerade medarbetare.

En riktigt härlig nyhet är också att Holistic Health Academy, som erbjuder utbildningar inom holistisk hälsa, är en del av Green Apps sedan februari i år. Det innebär att vi kommer att kunna inspirera ännu fler människor till en hälsosammare och hållbarare livsstil. Dessutom har vi en rolig och fullspäckad Hälsohelg att se fram emot i höst!

Läs också: Blekinge Läns Tidning: Ekologisk eldsjäl med vind i seglen

Alla kan göra något

Ninnie berättar återigen om hur läsarna och communityt är en viktig del i framgången. De är en bidragande faktor till att tillväxten har gått snabbt framåt.

Ekoappens snabba framsteg handlar till stor del om att vi har väldigt engagerade läsare och communitymedlemmar. Vi ser att små saker som att dela artiklar och att kommentera på sociala medier gör att ännu fler får upp ögonen för hälsa och hållbarhet. På så vis sprids innehållet och ger ringar på vattnet, fler människor blir delaktiga i att skapa en bättre framtid för våra barn och barnbarn.

Ledorden för Ninnie har under hela resan varit ”Ingen kan göra allt – men alla kan göra något”. Hon avslutar: 

Det inspirerar mig till att alla faktiskt kan göra skillnad. Även små förändringar i livsstilen ger stor effekt på både hälsan och miljön på sikt.

Om Ninnie Wikström

Ålder: 40 år
Familj: Man, två döttrar och två bonusdöttrar + en hund
Bor: Nättraby i Blekinge

Bästa hållbarhetstips: Försök att alltid kolla om du kan hitta det du behöver second hand. Det finns så mycket bra och lättillgängligt på exempelvis Marketplace och Blocket – både kläder, möbler och diverse prylar man kan behöva.

Av Emilia Redmo

IntervjuNinnie Wikström