Detta kvinnoretreat på Björnbacka är skapat för att ge kvinnor en plats att utforska sin kraft och personliga resa bortom vardagens krav och förväntningar. Här kan du slappna av i din egen takt, omgiven av en djup skog och en stillsam sjö som skapar en fridfull atmosfär där du kan låta varje spänning försvinna.

Ingen yttre störning kommer avleda dig från din inre resa. Retreatet erbjuder en möjlighet att bjuda inre hinder till vila och väcka mystiken av din feminina energi i naturlig gemenskap med andra kvinnor. Det är en resa för att möta dig själv, utmana dina inre gränser och väcka den naturliga visdom som redan bor inom dig.

Läs också: Möt dig själv – Mansretreat på Björnbacka

Naturens oas: Björnbacka Retreatcenter

Björnbacka är mer än bara en plats – det är en oas omgiven av frodiga fält, skogar, charmiga hästgårdar och glittrande sjöar. Här möter du vilda djur som älgar, rådjur och rävar, och området erbjuder en mängd vandringsleder och naturreservat för att utforska. Brosjön, bara en kort promenad från gården, bjuder in till uppfriskande dopp.

Gården har under många år varit en plats för möten mellan nära vänner och nya bekantskaper. Det nya retreatcentret sträcker sig med unikt utformade rum både inomhus och utomhus, skapat för att hjälpa människor att släppa taget om press och stress, öppna sina sinnen för självkännedom och närma sig varandra och sig själva på ett djupare plan. Gården erbjuder många olika sorters retreats, som kvinnoretreat, mansretreat, parretreat och många fler.

Din guide för helgen: Mikael Hedman

Kvinnoretreat Mikael Hedman

Retreatet leds av Mikael Hedman, även kallad “Swedish Buddha”. Mikael, en officer som sökte andlig upplysning, visar deltagarna en sällsynt väg till djup rofylldhet och harmoni mitt i livets stress. Han guider dig med värme och varsamhet, enkelt och instinktivt utan psykologiska modeller eller mental analys.

“För mig finns inget vackrare än att bidra till inre utveckling och den frid som de flesta söker efter. Det är så enkelt och naturligt att alla visa böcker, populära talare och meditationstekniker vi provar som lösning faktiskt oftast skjuter över målet – för det är ett mål som är så nära att man inte ser det. Man måste bli guidad dit av någon som själv är den verklighet som väntar på att upptäckas. Det är vad som händer i dig som räknas. Känn efter hur du är lockad, hur mycket du vågar och vilka sidor av dig som du vill upptäcka. Jag stöttar dig på din resa och skiljer mig från mental tränare, coach eller munk – jag är något helt annat. Min metod handlar om att visa dig hur du kan omfamna allt som du är, även det du kanske helst vill ta bort eller bli av med. Vad ger det dig? Det du alltid sökt.”

Kvinnoretreat: En balans mellan lugn och djup utforskning

Retreatet på Björnbacka erbjuder en hälsosam och transformerande kontakt med dig själv och din kvinnliga essens. Här närmar vi oss och utforskar känslor och kraft med vördnad och varsamhet, enkelt och instinktivt. Det blir en så lugn eller djup upplevelse som du tillåter, under noggrann ledning av Mikael Hedman.

Du kommer att upptäcka skönheten i din kropps respons när du sänker tröskeln och ägnar den uppmärksamhet. Livsglädje, visdom och kraft kommer att väcka nyfikenhet. Du får möjlighet att väcka och upptäcka inneboende kvaliteter som hjärta, sexuell energi, visdom och närvaro för att naturligt låta dem gynna ditt liv.

Dessutom lär du dig övningar som återförenar dig med mark och natur för att stödja ditt välbefinnande och underlätta nästa steg i livet. Övningarna följer med dig och fortsätter att stödja dig i din vardag och i ditt arbete.

Läs också: 4 retreats där du bestämmer datumen

Fortsatt stöd: Gemenskap digitalt

Efter helgen fortsätter stödet med veckovisa digitala kvällsmöten där du kan utforska din inre resa tillsammans med andra deltagare. Retreatet ger fina växlingar mellan tyst närvaro och social samvaro – båda hjälper gruppen och dig själv att komma nära inneboende behov, känslor och din längtan. Gemenskapen, öppenheten, sårbarheten och läkandet skapar utrymme för mer av livet och öppnar vägen för att vara autentisk med dig själv i sällskap av andra.

Praktisk information och bokning

Retreatet inkluderar två nätter på Björnbacka med helpension och transfer från Södertälje tågstation. Det omfattar också fem seminarier, fem meditationer och andningsövningar samt vandringar i de vackra omgivningarna. Efter retreatet fortsätter stödet med digitala gruppsamtal under sommaren.

Bokning
Du bokar din plats via Retreat Sverige.

Välkommen till en djupt personlig kvinnoretreat

Björnbacka är inte bara en plats – det är en möjlighet att möta dig själv, upptäcka din inre kraft och närma dig livet på ett djupare plan. Välkommen till en helg av personlig utforskning och transformering på Björnbacka Retreatcenter, där varje ögonblick är en möjlighet att landa i ditt liv.

Av redaktionen

Björnbacka Retreatcenterkvinnoretreatretreat