Alla hjärtans dag är en tid för romantik, men det betyder inte att vi bör glömma bort vår kärlek till planeten. Genom att införliva hållbara val i ditt Alla hjärtans dag-firande kan du skapa minnesvärda stunder med din älskade eller bästa kompisen och samtidigt bidra till en grönare värld. Här är fem tips för att fira en hållbar Alla hjärtans dag.

Läs också: Alla hjärtans dag: Mer kärlek och färre onödiga prylar

Hållbar alla hjärtans dag: Grön picknick för två

Anordna en romantisk picknick. Välj ekologiska och lokalt producerade råvaror och skapa en minnesvärd middag ute i naturen. Ta med skridskor och tänd en brasa vid en frusen sjö. Eller varför inte duka upp på en filt på vardagsrumsgolvet, med tända ljus runtom?

Återvunna presenter och lokala skatter

Gör Alla hjärtans dag ännu mer minnesvärd genom att ge varandra handgjorda presenter av återvunna material. Utforska lokala second-hand-butiker för unika fynd och stöd samtidigt lokala konstnärer genom att välja deras unika skapelser. En personlig touch med omtanke för miljön, en riktigt hållbar alla hjärtans dag.

Digitala minnen: Hållbar alla hjärtans dag för livet

Skapa digitala minnen som varar livet ut genom att sammanställa ett online fotoalbum eller videoklipp med era gemensamma stunder. Skapa en tidlös samling av era minnen.

Ekologiskt blomsterarrangemang

Om blommor är på din Alla hjärtans dag-önskelista, överväg att köpa från florister som erbjuder miljövänliga och ekologiska alternativ. Välj blommor som är odlade på ett hållbart sätt och minska användningen av onödig förpackning. En blomstrande gest med omsorg för vår planet. Du kan också välja lokalt odlade eterneller (blommor som man kan torka) och skapa en bukett som aldrig vissnar. En hållbar alla hjärtans dag-present som varar riktigt länge.

Läs också: Förstå ditt och din partners kärleksspråk

Aktivt firande utomhus för en hållbar alla hjärtans dag-present

Ta del av naturens skönhet genom att gå på en gemensam vandring, cykeltur eller strandpromenad. Dessa aktiva och hållbara aktiviteter minskar inte bara er koldioxidavtryck utan ger er också chansen att skapa minnesvärda ögonblick tillsammans. Ett aktivt firande där ni visar kärlek både till varandra och moder jord.

Genom att omfamna dessa hållbara tips för Alla hjärtans dag kan du fira kärleken med omtanke om miljön. Låt detta bli en tid där romantik och hållbarhet går hand i hand för en grönare och mer minnesvärd Alla hjärtans dag! Kanske kan du kombinera alla 5 tips?

Av Manda Tärnström

alla hjärtans daghållbarhet