Balanserande schampo för normal/fet hårbotten och Volymbalsam Normalt/tunt hår

Dr Sannas
548 kr
Veganskt: Ja

“Underbar duo för fett hår”

Om hårkitet för fett hår: Ett uppfriskande schampo som balanserar fettproduktionen i hårbotten, med pepparmynta och rosmarin för en svalkande känsla! I hårkitet finns även ett stärkande balsam med en härlig doft från citrus och lavendel – för dig som vill ha volym och glans.

Skönhetspanelens recension: Skönhetspanelen älskar denna duo! Framförallt gör schampot en stor skillnad när det kommer till fett hår. Dessa två i en kombination har visat sig vara en succé när det kommer att motverka just det! Känslan av oljigt hår håller sig borta längre än vanligt och även den personen ur skönhetspanelen som uttrycker att hon har mest fett hår upplever en klar förbättring! Hon kan numera gå flera dagar utan att tvätta sitt hår, något som tidigare var omöjligt enligt henne.

Balsamet bidrar till ett mer fartfyllt och glansigt hår! Det ger verkligen mer liv till ett vanligtvis platt hår. När det kommer till att rengöra ett hår presterar alltid Dr Sannas hårprodukter på topp! Vi är inte förvånade över det slutgiltiga resultat som dessa produkter har gett skönhetspanelen.

Läs också: 7 oväntade anledningar till varför du får fett hår


Shampoo with Argan Oil och Conditioner with argan oil

Rosenserien
465 kr
Veganskt: Ja

“Fräsch och frisk känsla”

Om hårkitet för fett hår: Milt och krämigt schampo som ger håret glans och elasticitet. Innehåller arganolja som skyddar, vårdar och stärker håret. Ekologiskt balsam som fungerar som en hårkur där håret återfuktas utan att bli tungt. Effekten känns efter ursköljning då håret blir mjukt och lättkammat. Innehåller argan-, broccolifrö- och kameliaolja som skyddar, ger näring och glans. Håret blir mindre frissigt med hjälp av kraftfull fuktbindare från björk.

Skönhetspanelens recension: Rosenserien, Rosenserien, Rosenserien… Som vanligt ger dem leverans på leverans! Extremt ren, fräsch och frisk känsla som håller sig länge. Doften på denna duo är den klassiska Rosenserien, ni som vet ni vet! Och den är otroligt uppskattad hos skönhetspanelen, då den passar även för den mest doftkänsliga.

Med detta schampo och balsam upplevs håret superfräscht! Ett tips är att behålla balsamet i håret lite extra länge, bara för att maxa effekten av det. Håret upplevs verkligen mer fettfritt än vanligt! Konsistensen på schampot är drygt och en liten mängd produkt räcker för att skumma ihop hela håret.


Rosemary Shampoo och Rosemary Conditioner

Faith in Nature
159 kr
Veganskt: Ja

“Superdryga produkter!”

Om hårkitet för fett hår: Faith in Nature Rosemary Shampoo är ett kryddigt, väldoftande schampo för normalt till fett hår. Rosmarin har en sammandragande effekt och stimulerar såväl hår som hårbotten. Örten är känd för att lugna kliande och flagig hårbotten. Faith in Nature Rosemary Conditioner är ett balsam med underbar doft för normalt till fett hår. Rosmarin har en sammandragande effekt. Rosmarin sägs också hjälpa mot oljigt hår, mjäll samt skorv.

Skönhetspanelens recension: Doften är underbar och håller i sig ett längre tag efter en tvätt, stort plus om man uppskattar doft! Schampot är något flytande så man får vara lite försiktig när produkten hälls i handflatan, just för att det ska hålla sig längre. Klicken efter att man har gnidigt den mellan handflatorna räcker helt klart till hela håret, så som sagt, var försiktig när man häller för detta schampot vill man ska hålla. Superdryg produkt!

Detta är det billigaste hårkitet för fett hår! Och med tanke på resultatet är det absolut värt att testa detta kit för den som upplever ett hår som snabbt blir fett. Plånboken och ditt hår kommer att jubla, wow!

Läs också: Hårkit – Skönhetspanelen har valt sina favoriter


Schampo Nr. 05, Detox och Bruns Balsam Nr. 03

BRUNS Products
596 kr
Veganskt: Ja

“Rent och lent svall”

Om hårkitet för fett hår: BRUNS Schampo nr 05 är ett handgjort ekologiskt milt detoxschampo men djuprengöranade egenskaper och passar dig som har fett hår eller allergi mot eteriska oljor eller parfym. Schampot är doftfritt och innehåller xantangummi som utvinns ur majs som ger viss stylingeffekt men också salvia som renar håret från klor, avgaser och annat djupt sittande smuts. Schampot passar bra tillsammans med Balsam nr 03.

Skönhetspanelens recension: Ett fantastiskt schampo som verkligen detoxar håret på djupet! Sköljer på ett smidigt sätt bort smuts, oljor och andra produktrester som har samlat sig. Balsamet mjukgör upp håret som schampot har renat och resultatet är ett rent och lent svall som samtliga ur testpanelen upplever håller sig fräschare längre än vanligt.

Eftersom ett detoxschampo är mer djuprengörande än vad andra schampon är kan det även vara mer uttorkande, därför är det viktigt att använda sig av ett bra balsam för återfuktning! Och Nr. 03 är utmärkt för att täcka upp för fukten som behövs för ett friskt hår efter att schampot har gjort sin storstädning i håret. Ekoappens skönhetspanel är sen tidigare stora fans av Bruns Products hårprodukter och denna underbara duo är inget undantag!

Så gick testet till

Fyra personer sitter i skönhetspanelen och alla testar varje produkt noggrant. Perioden för hur länge produkterna testas varierar, men minst en period på två veckor ska de testats regelbundet. Det som skönhetspanelen bedömer är allt från doft, konsistens och design till hur slutresultatet upplevs. Vidare sammanställs allas upplevelser och resultat! 

Skönhetspanelen:

  • Johanna Bjurström, 46 år – Holistisk hudterapeut
  • Ninnie Wikström, 40 år – Ekoentreprenör
  • Jennie Sjölin, 33 år – Hållbarhetsinspiratör
  • Emilia Redmo, 26 år – Nyintroducerad i naturlig och ekologisk skönhet

Av redaktionen

Bruns productsDr SannasFaith in NatureRosenserienSkönhetspanelen