Vanligtvis tappar människan mellan 50-100 hårstrån per dag. Kanske är det i samband med hårtvätt eller vid användning av ett stylingverktyg – det är helt normalt! Men upplever du däremot att det ligger hårstrån överallt i ditt hem och att du kan dra ut stora hårtussar när du drar med handen igenom ditt svall? Kanske naglarna bryts av för minsta lilla och huden känns trist och glåmig? Det kan tyda på att det är dags för en förändring! Vår panel som består av 11 deltagare genomgår denna förändring just nu.

Detta ingår i kitet

Våra 11 deltagare som tillsammans bildar vår testpanel, provar ett kit som ska ge dem bättre hår, hud och naglar. I detta kit ingår:

  • Original Silicea 60 kapslar som är ett vegetabiliskt kosttillskott som med utvalda näringsämnen. Ingredienser i dessa är bland annat selen, zink och biotin, och det är perfekt för att bygga upp hår, hud och naglar!
  • Orignal Silicea Kollagen PLUS gör att din hud blir glowig! Dessa dospåsar bidrar till att öka hudens elasticitet, ger slätare hy och minimerar rynkor och celluliter.
  • Silicea Vital Schampo är proppat med kisel och biotin för att du ska få starkt och glansig hår med volym! Skonsamma ingredienser för din hårbotten och motverkar håravfall.
  • Silicea Balsam Spray är ett doftande leave-in balsam som vårdar håret. Denna spray jobbar för att håret ska bli mjukt, starkt och glansigt!

Håret kan vara avgörande

Vår testpanel består av två män och nio kvinnor, i olika åldrar och bakgrunder. Något som är värt att nämna är att två av dessa är utbildade frisörer, med andra ord är dessa experter på hur ett friskt och starkt hår ska kännas. För 90 procent av deltagarna ligger håret till grund för hur de tror att andra upplever dem vid ett första intryck. Det är alltså en stor och avgörande del vid ett första intryck, och därför vill de att håret ska vara på topp.

Håret ger ett helhetsintryck och är enligt mig väldigt viktigt för hur en person uppfattas.

En dålig hårdag är enligt mig en “fuldag” och jag vill helst bara stanna hemma och gömma sig.

Detta tyder på att håret är en stor del av hur vår testpanel mår för dagen. Att vilja stanna hemma och gömma sig för att håret är “fult” är något som påverkar vardagen och livskvaliteten. För våra deltagare verkar håret vara det som ligger till grund för hur de vill att deras första intryck ska uppfattas. För att första intrycket ska räknas som bra vill de att håret ska se friskt ut för det avspeglar att insidan mår bra. 100 procent av våra deltagare menar att om håret är vackert och friskt ökar deras självkänsla och de känner sig vackra.

Många av deltagarna menar att de upplever ett ökat håravfall i stressiga perioder. Det kan ta tid för håret att bygga upp sig efter en sådan period, något som självklart inte är bra för hårets kvalitet.

Vilken roll spelar huden och naglarna

Som tidigare nämnt spelar håret en stor roll, men huden och naglarna är också viktiga bitar för självkänslan. 80 procent anser att det är viktigt med starka naglarna för att de ska känna sig vackra och 90 procent tycker att det är jätteviktigt att huden är i balans för deras självkänsla. Majoriteten av våra deltagare har börjat få mycket eller lite rynkor och 40 procent upplever huden som oelastisk.

De får gärna se friska ut ja. Det ger ett sunt intryck.

20 procent menar att deras naglar ofta går av och att naglarna är spröda och sköra. Våra deltagare vill att naglarna ska se friska ut, eftersom det associeras med sundhet och att vara frisk.

Röd, utslag, irriterad vid stress. Känns tunn och oelastisk. Börjar få rynkor.

Vissa av våra deltagare menar att de i perioder får akne och flammande hy, det är något som tär på självkänslan. Det är alltså väldigt viktigt för våra deltagare att deras hår, hud och naglar mår bra – för då mår de också bra!

En månad senare

Vår testpanel har i en månads tid använt sig av Glowing Skin & Beautiful Hair Collection kit, och kommer med en stark utvärdering. Först fick de beskriva Silicea Vital Schampo och Silicea Balsam Spray utifrån doft, konsistens och känslan vid användning. Lever dessa upp till förväntningarna?

Det löddrar väldigt bra och doftar alldeles lagom för min smak. Balsamsprayen gör magiska under med håret, förmodligen i kombination med schampot! Jag har inte haft så glansigt, ofrizzigt hår på HUR LÄNGE SOM HELST! Det är längesen jag kunde få en frisörskänsla med hjälp av egna medel. 

En av våra deltagare jämför dessa produkter med ett frisörbesök, ett besök som de flesta av oss uppskattar. För visst älskar du verkligen den goda doften och känslan av friskt hår när du går från frisören? Många uttrycker att doften är behaglig och underbar. Förutom den fantastiska doften verkar det som att volymlöst hår är ett minne blott för många deltagare, eftersom de ser en klar förbättring.

Efter en månad frågade vi “Kan du rekommendera detta till andra?” och “Kan du tänka dig att fortsätta använda Silicea Schampo och Spray Balsam?”, och samtliga svarade ja på den frågan. Det är ett strålande resultat!

Spänningen stiger

Det har endast gått en månad, men panelen kan redan se ett tydligt resultat. Håret känns mer glansigt, naglarna mindre sköra och huden har fått mindre blemmor.

Är otroligt spänd på kommande resultat och jag känner redan hur denna kur känns hälsosam och hur det har stärkt mitt hår.

Ännu en gång berättar vår panel att håret känns hälsosamt och friskt, och att det känns friskt verkar vara en röd tråd genom resultatet.

Panelen är exalterade över hur nästa månads resultat kommer att bli. Om en månad kan göra såhär mycket, tänk hur mycket en till månads användning av vad kitet kan göra för håret, huden och naglarna. Samtliga deltagare har konstaterat att de fortsättningsvis kommer att använda sig av dessa produkter, vi väntar med spänning på nästa månads resultat!

Av redaktionen

kollagenOcteanSiliceaTestpanel