För snart femtio år sedan återvände Jim Beck, före detta läkarstudent och grundare till Solaray, från kriget i Vietnam. Efter sin tjänstgöring präglades Jim av både psykiska och fysiska hälsoproblem som den konventionella vården inte kunde hjälpa honom med. Jim beslutade sig därför för att vända sig till specialister inom ört- och naturmedicin, något som visade sig skulle förändra hans liv. 

Läs också: Filippa Hultman: “Jag ville lära mig mer om möjligheten att hålla sig frisk och höja livskvalitén”

Började experimentera med örtblandningar

Jim fick så god hjälp av den alternativa medicinen att han själv ville lära sig mer om näringen i naturen och dess läkande krafter. I sitt eget kök i Utah, USA, började han experimentera med olika örtblandningar. Kort därefter grundade han företaget Solaray som skulle bli först i världen med att standardisera användningen av örter inom naturmedicin. 

Med åren har Solaray vuxit till att bli en av världens ledande aktörer inom kosttillskott och specialprodukter. I det breda utbudet hittar du allt ifrån olika örtextrakt och probiotika till vitaminer, mineraler och viktiga aminosyror. 

Kärnan i verksamheten är densamma nu som då – Solaray vill hjälpa fler att leva ett gott liv och att ta vara på stunderna som betyder mest. 

Rena och säkra produkter

Alla Solarays produkter är baserade på rena, naturliga och väldokumenterade substanser, fria från tungmetaller, bekämpningsmedel och andra skadliga ämnen. De flesta av dem är dessutom lämpliga för veganer tack vare de vegetabiliska kapslarna. 

Produkterna tillverkas i moderna labb och genomgår stränga kontroller för att säkerställa att de håller högsta möjliga kvalitet. Solaray vill också vara säkra på att kroppen tar upp produkterna på ett effektivt sätt för optimal funktion. Därför testas de alltid i en miljö som påminner om den i den mänskliga kroppen.

Läs också: Vanliga tecken på att du har näringsbrist

Fokuserar på hållbarhet i flera led

Solaray arbetar med hållbarhet i flera olika led. Förutom att enbart använda naturliga och miljövänliga ämnen i sina produkter tillverkas samtliga förpackningar av 100 procent återvunnen plast. Den vertikala fabriken i Utah använder sig dessutom av solenergi i stor utsträckning. 

Utöver det stödjer Solaray organisationen One Tree Planted som finansierar planteringen av en miljon nya träd runt om i världen.

Vill hjälpa människor till bättre hälsa 

Enligt Solaray har alla rätten att förbättra sin hälsa, oavsett var de befinner sig på sin hälsoresa. Genom att erbjuda effektiva och naturliga produkter vill Solaray vara en hjälp på vägen till en hälsosam livsstil och ett gott liv. Att leva ett ”gott” liv, innebär att du ger dig själv möjligheten att nå dina mål, äventyr, milstenar och de lyckliga stunder som en hälsosam livsstil ger.

Av Elsa Larsson

örterSolaray