Naturlig Deo Stick Pink Grapefruit

Ben & Anna
85 kr/49 gram
Vegansk: Ja

“Tjusig färgklick”

Om produkten: Ben & Annas Pink Grapefruit deo-stick deodorant doftar fräscht av grapefrukt. Deon är en naturlig deodorant med bara naturliga ingredienser. Den är lätt att stryka på och ger ett effektiv skydd utan att skada dig eller miljön. Ben & Annas produkter är helt fria från aluminium, ftalater, PEGs och parabener.

Skönhetspanelens recension: Grymt snygg förpackning! En tjusig färgklick i badrummet. Doften av grapefrukt är magisk, den doftar så fräscht och vem vill inte dofta så? Det trixiga med denna är att du behöver jämna ut deodoranten med fingrarna för att smulorna i produkten ska täcka hela armhålan. Men det gör skönhetspanelen så gärna för att få ta av denna underbara produkt!

Pappret i förpackningen är ganska hårt, så man får ta i lite när man vill få ut produkten. Det kan vara svårt i början att veta hur hårt man ska trycka för att få ut rätt mängd produkt, men efter lite användning så vet man exakt. Och som sagt, det är värt att kämpa lite i början för denna produkten håller vad den lovar, effektiv mot svett och lukt!

Läs också: Hemmaspakit – Skönhetspanelen har valt sina favoriter


Ekologisk Deodorant Cream Lavendel

Naturlig Deo
159 kr/60 ml
Vegansk: Ja

“Som en deodorant ska vara”

Om produkten: Naturlig Deo är ekologiska deodoranter handgjorda med omsorg för både människa, djur och natur. De tillverkas i Västerbotten, av få och noga utvalda ingredienser. Deodoranterna arbetar på ett naturligt sätt med att eliminera svettlukten och absorbera fukt. De är fria från aluminium, alkohol, onödiga kemikalier och andra tillsatser.

Skönhetspanelens recension: Underbar deodorant! Även om det är en lavendeldoft funkar denna kanon på personen ur skönhetspanelen som är mest doftkänslig. För de andra som uppskattar doft tycker att den är mild och helt lagom. Den håller bort oönskad doft, precis som en deodorant ska göra!

Den är helt fri från aluminium, kemikalier och onödiga tillsatser, vilket vår skönhetspanel är väldigt förtjust i. För den som inte uppskattar kladd kanske inte detta är den bästa deodoranten, eftersom produkten är i en burk som du måste ta med fingrarna. Det väger dock upp tack vare att den doftar fantastiskt och håller bort svettlukt! Skönhetspanelen tipsar även om att den är smidig att bättra på lite under dagen med för att känna sig extra fräsch.


Natural Deodorant Mandarin & Orange

Nurme
169 kr/80 kr

Vegansk: Ja

“Doft av sommar”

Om produkten: Nurme Natural Deodorant Mandarin & Orange är en naturlig deodorant som neutraliserar svettlukt och absorberar fukt på ett effektivt sätt med hjälp av bland annat bikarbonat, kokosolja och majsstärkelse. Den innehåller även sheasmör och jojobaolja, men ger ingen fet hinna utan lämnar armhålorna torra och väldoftande. Deodoranten är fri från aluminium parabener och innehåller inte syntetiska färgämnen eller dofter.

Skönhetspanelens recension: Tack vare en härlig ingredienslista känns denna trygg att ha under armarna! Och det är viktigt för skönhetspanelen att ingredienslista håller måttet – vilket denna gör. Doften är otrolig, den doftar somrigt av apelsin och mandarin!

Den håller lukten av svett borta hela dagen och håller verkligen vad den utlovar. Något smulig som gör att man får hjälpa till med fingrarna för att få ut produkten helt. Men extremt effektiv när den är på! Stilren design som är presenterad i en papperstub, bra jobbat.

Läs också: 5 anledningar att välja en naturlig deo


Deodorant Fresh Cotton & Sea Salt

We Are Wild
175 kr

Vegansk: Ja

“Smart med refill!”

Om produkten: We Are Wild har 7 fantastiska dofter fulla av förstklassiga naturliga ingredienser som håller dina armhålor mjuka och återfuktade. Wild drivs av naturliga växter, inte aluminiumsalter, parabener eller sulfater och alla deras formler är certifierade veganska. De testar aldrig på djur, bara på illaluktande människor!

Skönhetspanelens recension: Ingen ur skönhetspanelen har upptäckt några fläckar på kläderna med detta, stort plus! Denna blir snabbt torr och vi har sagt hejdå till oönskad lukt! Doften på denna är Fresh Cotton & Sea Salt, och precis som det avslöjar doftar denna väldigt fräscht. Kanske inte något för den mest doftkänsliga, men för alla andra som uppskattar doft är detta den nya favoriten!

Ett stort plus är att det är refill, du behåller alltså själva stickan och bara fyller på med produkt. Hur smart? Ekoappens skönhetspanel jublar!

Så gick testet till

Fyra personer sitter i skönhetspanelen och alla testar varje produkt noggrant. Perioden för hur länge produkterna testas varierar, men minst en period på två veckor ska de testats regelbundet. Det som skönhetspanelen bedömer är allt från doft, konsistens och design till hur slutresultatet upplevs. Vidare sammanställs allas upplevelser och resultat! 

Skönhetspanelen:

  • Johanna Bjurström, 46 år – Holistisk hudterapeut
  • Ninnie Wikström, 40 år – Ekoentreprenör
  • Jennie Sjölin, 33 år – Hållbarhetsinspiratör
  • Emilia Redmo, 26 år – Nyintroducerad i naturlig och ekologisk skönhet

Av redaktionen

Ben & AnnaNatural DeoNumreSkönhetspanelenWe Are Wild