Sommarhuden behöver mer omsorg. Sol och bad är uttorkande och sliter på huden. Jag ser till att dricka extra vatten och vara noga med solskydd, berättar Magdalena.

Solskydd kan appliceras på huden men även komma från det vi stoppar i oss. Det vet Magdalena Graaf som tillsammans med Better You tagit fram ”Graafs Natural Beauty”, ett näringstillskott för hud, hår och naglar där hon samlat ämnen hon tycker är viktiga för att ge kroppen rätt förutsättningar för skönhet inifrån. Näring som stärker och bygger upp. Näringstillskottet är laddat med bland annat betakaroten som är en viktig beskyddare när huden utsätts för UV-strålning.

Med betakaroten upplever jag att jag inte bränner mig på samma sätt och behöver inte sola lika mycket eftersom huden redan är brun.

Några av Magdalenas favoritfrukter på sommaren är vattenmelon och granatäpple.

Vattenmelon eller granatäpplekärnor i en sallad är toppen eftersom de innehåller rikligt med betakaroten och vatten.

Läs mer: Betakaroten skyddar huden och ger en solkysst hudton

Okomplicerad hudvårdsrutin

Magdalenas hudvårdsrutin är enkel med få produkter. Hon tycker att det räcker bra med mild tvål och en ansiktskräm.

Jag har en bra hud som har lätt att återhämta sig. Jag låter också huden andas ofta eftersom jag inte sminkar mig särskilt mycket heller.

Hudvårdsprodukterna packar hon ner när hon ska resa och har också andra måsten i resväskan.

Tvättservetter, eftersom jag är småbarnsmamma. En mjukisoverall och bikini tar jag också alltid med.   

Läs mer: Kollagen – hudens bästa vän

Fukthållande hud

Förutom solskydd finns också hyaluronsyra, bambuextrakt och kollagen i tillskottet. Hyaluronsyra kan förbättra hudens struktur och förmåga att hålla fukt, upp till 1000 gånger sin egen vikt. Med åldern minskar produktionen av hyaluronsyra vilket kan få linjer och rynkor att framträda tydligare. Kisel i bambuextrakt kan också binda vatten men syftet med att använda det i näringstillskott för huden är oftast att hjälpa den att bilda kollagen.

Det saknades något som var ”all in one” och det har vi skapat nu. Graafs Natural Beauty är en fantastisk boost för huden, berättar Magdalena.

Av Katarina Fornander

better youhudhyaluronsyramagdalena Graafsolskydd