Har du en man i ditt liv du vill pyssla om? Då är ett tips att se till att han får i sig den näring han behöver för att bli den bästa versionen av sig själv.

Näringen som är viktig för mannen

Män i alla åldrar behöver äta näringsrikt och använda tillskott av hög kvalitet för att säkerställa sina behov av näring. Här är några exempel på näring för mannen:

  • Protein hjälper mannen att vara stark vilket är viktigt för hälsa och välbefinnande oavsett ålder.
  • Zink höjer testosteronnivåerna vilket gör att proteinet kan omvandlas till muskelmassa. Testosteron är också viktigt för sexlust, välbefinnande och humöret hos män i alla åldrar.
  • D-vitamin stödjer testosteron, förbättrar hjärthälsan och stärker skelettet.
  • B-vitaminer kan förbättra mannens fertilitet, höja energin och skydda hjärtat bland annat. Genom att välja metylerade B-vitaminer får du dem i en form som redan är aktiverad och redo att användas i kroppen.
  • C-vitamin hjälper blodflödet vilket påverkar mannens sexuella förmåga. Det bidra också till immunsystemets funktion och att bilda kollagen.
  • Jod är viktigt för sköldkörtelfunktionen även om mannen mer sällan får diagnosen hypotyreos. Utan sköldkörtelhormon känner vi oss trötta och nere.

Läs också: Fakta om zink (Zn)

Handplockad näring

Hos Greatlife.se väljer man ut tillskott av toppkvalitet. MegaFood är ett av märkena de handplockat och som har produkter riktade till män, bland annat zink. De är baserade på whole foods vilket innebär att de innehåller riktig mat som frukt och grönsaker, spetsade med näringsämnen med högsta bioaktivitet- exempelvis metylerade B-vitaminer. Produkterna är rena från bekämpningmedel, gluten, soja och mjölk och testas noga.

Att de håller hög kvalitet blir uppenbart när kunderna hör av sig med berättelser liknande denna från Hanna:

Efter att ha haft zinkbrist i nästan 2 år trots att jag tagit receptbelagda zinktabletter och provat diverse andra zinkpreparat så har mitt zinkvärde efter att jag började med whole food zink från MegaFood nu äntligen stigit till inom ramen för normalt referensvärde! Zinktabletterna från MegaFood är lite dyrare men sååå mycket bättre, och jag lägger hellre pengarna på någonting som verkligen fungerar! Tack!

Läs också: Skydd mot strålning ökar mannens fertilitet

Skillnad på tillskott och tillskott

Greatlife.se berättar om varför deras tillskott kan göra skillnad:

Näring handlar mer om kvalitet och biotillgänglighet än om dos. Hanna testade flera olika zink-tillskott utan lyckas att få upp sina värden. Det gick så långt att hon fick ett preparat utskrivet på recept av sin läkare. Trots att det alltså innehåller dubbelt så mycket zink, lyckades hon endast få upp sina värden med Zink från MegaFood.

Något som ofta glöms bort när vi pratar tillskott är att i mat finns näringämnen dels i en biotillgänglig form men när vi äter den får vi på köpet kofaktorer. Dessa är viktiga inte bara för upptaget av näringen men också för hur näringen verkar i kroppen.

Hannas berättelse säger egentligen allt om varför kvalitet lönar sig. Vi vågar påstå att alla andra zink-tillskott som Hanna prövade egentligen var dyrare trots att de hade en lägre prislapp.

Mer kraft och energi till far

Megafood Multi For Men – Multivitaminmineral speciellt framtagen för män upp till 55 år. Den innehåller whole food vitaminer och mineraler av högsta kvalitet. Med näringsämnen som bidrar till normal proteinsyntes och till att bibehålla normala testosteronnivåer i blodet.

Megafood Multi For Men 55+ – Multivitaminmineral speciellt framtagen för män 55 år och äldre. Multi for Men 55+ innehåller whole food vitaminer och mineraler av högsta kvalitet. Innehåller även zink som bidrar till normal proteinsyntes och till att bibehålla normala testosteronnivåer i blodet, kolin och grönt te.

Megafood Zinc – Innehåller zink i whole food-form med mycket hög biotillgänglighet och innehåller alla nödvändiga ko-faktorer för optimalt upptag. Innehåller även spenat, rödbeta och mycket annat. Bidrar till immunsystemets normala funktion och skyddar mot oxidativ stress. Det bidrar även till normal syra-bas-balans, normalt hår samt hur och naglar.

Artikeln innehåller sponsrade länkar