Balsam använder de flesta av oss – det återfuktar håret efter tvätt och återställer balansen. Onaturliga balsam innehåller oftast silikoner, något som i längden inte alls är bra för håret och som också är dåligt för miljön. därför är det viktigt att välja ett naturligt balsam.

Beroende på hårtyp och hur din hårbotten mår så kan olika schampon passa olika bra. Här har Ekoappens skönhetspanel testat fem olika naturliga balsam, alla med milda ingredienser som tillför näring och som är fria från silikoner. Läs recensionerna för att hitta det balsam som passar just ditt hår.

Testvinnare: Wild Rose Conditioner

Faith in Nature
78 kr/400 ml
Vegan: Ja

“Bäst utredande balsam för hela familjen”

Recension: WOW – vilken doft! En blommig, elegant och kvinnlig doft av vildrosor möter en direkt när man öppnar flaskan. Det naturliga balsamet kommer i en färgglad och lekfull flaska med bra kork för återförslutning, ganska stor flaska med mycket balsam för pengarna. Det som uppskattas mest med det här balsamet är dock den utredande effekten som är svår med naturliga balsam. Håret går att kamma igenom med fingrarna redan i duschen och känns mjuk och lent efter att det har torkat, absolut inte tungt.

Läs också: Naturligt schampo – skönhetspanelen har valt en testvinnare

Organic Birch Leaf Botanical Hair Conditioner

KaliFlowers Organics
169 kr/250 ml
Vegan: Ja

Ger mjukt och glansigt hår, samt formar till befintliga lockar och håller dem på plats”

Recension: Detta balsam innehåller vitaminrika unga björkblad, samt superoljorna jojoba och argan, som återfuktar och ger näring till håret. Vitamin pro-B5 och sojaprotein bidrar också till att göra balsamet extra vårdande. Håret blir mjukt och glansigt. Passar extra bra till den lockiga i gänget. Ett tips är att använda en liten, liten klick som styling i vått hårt för att krama upp lockarna. Förpackningen är av plast med en praktiskt pump. Designen är snygg och stilfull, den får gärna stå framme. 

Läs också: Body lotion – skönhetspanelen har valt en testvinnare

Conditioner with argan oil

Rosenserien
245 kr/150 ml
Vegan: Ja 

“Ett mjukgörande och utredande balsam som ger håret massa lyster och glow”

Recension: En snygg och praktisk tub, som är lätt att ta med sig. Lättare till konsistensen och det är väldigt utredande, men känslan är inte den när man har den i blött hår, vilket det oftast blir när det gäller naturliga balsam, utan effekten kommer sedan när håret är torrt. Håret får en vacker och silkeslen glans, då den är berikad med arganolja, kameliaolja och broccolifröilja. För extra effekt använd det i en bastu och låt det sitta kvar som en inpackning. 

Av Redaktionen

balsamDr SannasFaith in NaturehårKaliFlower OrganicsrecensionRosenserienskönhetspanelen testar