Nedan berättar vi mer om hur Sofie Holmström, 37 år och undersköterska, blev hjälpt med att bli kvitt sin problemhy i tid till sitt bröllop.  

Så här jobbade Sofie med sin problemhy

Efter att ha testat många olika produkter och behandlingar utan resultat vände sig Sofie till Mia Jonsson på Rosenserien och berättade om sina besvär. 

Mia tipsade om deras Calming Moisturizer Anti Redness, en ekologisk och mild kräm prebiotika och fermenterade mineraler, framtagen för att lindra rodnad och stärka hudens kapillärer. Hon rekommenderade även Sofie att använda deras ekologiska jojobaolja när hon skulle tvätta ansiktet och ta bort smink.

Sofies panna innan hon hittade rätt hudvårdsprodukter

Resultat inom bara några dagar

Kort därefter fick Sofie hem båda produkterna i testförpackningar så att hon kunde börja använda dem omedelbart. Det tog inte mer än några dagar innan hon började märka skillnad. Rodnaden försvann nästan direkt, så även aknen på hakan och i pannan.

Sedan dess har Sofie fortsatt använda produkterna som Mia tipsade om och hon är mycket nöjd med effekten, trots att hon fortsätter att arbeta med munskydd. Visst kan det dyka upp lite akne i samband med menstruation, men inte i närheten lika mycket som tidigare. 

Läs också: Carina Swartz: Jag är övertygad om att trenden med ekologisk hudvård är här för att stanna

Tillverkat naturlig hudvård i snart fyra decennier

Den svenskproducerade hudvårdsserien Rosenserien grundades redan på 1980-talet och har naturliga alternativ inom hudvård och skönhet. Historien bakom började när frisören Laine Nilsson upptäckte att många av de produkter hon använde i arbetet innehöll starka kemikalier som gjorde hennes hud torr och irriterad. Hon upptäckte också att regleringen av vilka ingredienser som fick användas i hud- och hårvårdsprodukter i princip var obefintlig. 

Tillsammans med väninnan Agneta Törnqvist bestämde Laine sig för att ta fram en helt egen serie av naturliga produkter. År 1984 gick de första produkterna ur Rosenserien att köpa på hudvårdssalonger runt om i landet samt genom hemförsäljning. Kort därefter fick även flera hälsokostbutiker upp ögonen för varumärket. 

Idag är produkterna populära bland medvetna konsumenter som föredrar naturliga och hållbara hudvårdsalternativ som är snälla mot både hud och miljö.

Läs också: Ansiktskit för normal och blandad hy – Skönhetspanelen har valt sina favoriter

Naturlig hudvård för alla hudtyper

Rosenserien erbjuder produkter för alla hudtyper, oavsett om du har fet, mogen, normal, känslig eller torr hy. På hemsidan kan du se vilka produkter de rekommenderar för respektive hudtyp, både i den dagliga hudvårdsrutinen och för extra vård. 

Du kan också kontakta Rosenserien personligen, precis som Sofie gjorde, för att få värdefulla tips och råd. 

Av Elsa Larsson

aknehudvårdRosenserien