1. Exfoliera huden innan applicering

Genom att exfoliera huden innan du applicerar brun utan sol kan du skapa en bra bas för din bränna att fästa på. Exfoliering tar nämligen bort döda hudceller som kan göra att fuskbrännan håller sämre. Använd gärna en skrubbvante och glöm inte ansiktet. I ansiktet är det dock viktigt att satsa på en mild peeling. 

Tänk på att exfoliera huden åtminstone ett par timmar innan du ska smörja in dig med BUS, så att hudens pH-balans hinner neutralisera sig. Det är också viktigt att du väljer en exfoliering eller peeling som inte är oljebaserad. Oljan som finns i peelingen kommer nämligen att skapa en hinna mellan huden och din brun utan sol som kan ge ett fläckigt slutresultat. 

2. Se till att raka dig 24 timmar innan

Om du väljer att raka dig ska detta helst ske 24 timmar innan du ska använda BUS. Hårsäckarna är nämligen öppna efter hårborttagning och då finns risken att krämen sjunker in i porerna och skapar mörka fläckar. Inte optimalt om du vill ha en jämn fuskbränna.

Läs också: Vilka vitaminer kan ge naturligt solskydd?

3. Återfukta 

Om du har extra torra partier på kroppen eller ansiktet kommer dessa att suga åt sig extra mycket brun utan sol. Partier som brukar vara extra torra är exempelvis knän, armbågar, händer och fötter. Dessa områden kan du med fördel smörja in lite extra innan applicering av brun utan sol. Se bara till att låta din lotion sjunka in ordentligt. 

4. Använd en tanning-handske

En tanning-handske, eller ”mitt” som det också heter, kan göra det enklare att få till en jämn och fin bränna Dessutom slipper du få färg som lägger sig konstigt mellan fingrarna. 

5. Lite i taget, sakta men säkert

Ibland vill man bara få saker gjorda snabbt. Men när det gäller brun utan sol är det bättre att använda en mindre mängd produkt till att börja med och applicera lite i taget. På så sätt har du bättre kontroll över appliceringen samtidigt som det blir enklare att sprida ut det över huden för ett jämnare resultat.

Läs också: Så förlänger du brännan med naturlig brun utan sol

Hur får jag min brun utan sol att hålla länge?

När du fått till din solkyssta hud vill du förstås att den ska hålla så länge som möjligt. Här är några enkla tips för en hållbar fuskbränna: 

  • Ha inte för bråttom att klä på dig och gå ut. Låt brännan torka ordentligt först.
  • Undvik att komma i kontakt med vatten efter att du precis smörjt in dig. Det är också bra om du inte duschar för länge de första dagarna efter applicering.
  • Badda huden med handduken istället för att gnugga efter duschen.
  • Återfukta ordentligt!

Kan man sola med brun utan sol?

Du kan absolut sola även om du använder brun utan sol. Det är däremot viktigt att komma ihåg att det inte ger något som helst skydd mot solens strålar, utan att det enbart är en kosmetisk produkt. När du har en naturlig solbränna är huden lite mer skyddad från solens strålar, men att huden är färgad av brun utan sol är inte samma sak som att ha en äkta bränna.

En viktig detalj att tänka på är att vid solning med brun utan sol på huden kan det bli svårare att upptäcka om du blivit röd och bränt dig. Kom därför ihåg att alltid smörja in dig ordentligt och regelbundet med solskydd.

Är brun utan sol bättre än att sola?

Att använda sig av brun utan sol är mer hälsosamt än att sola på riktigt. Att ligga i timmar och pressa i solen är inte hälsosamt. Det kan dels öka cancerrisken, men också påverka hudens åldrande och resultera i rynkor.

Även om solens D-vitamin är viktig för oss finns det inga skäl till att ligga på stranden och pressa. Se alltid till att skydda dig när du ska vistas i solen och tänk på att solen är som starkast och därmed farligast mitt på dagen. 

Av Elsa Larsson

Brun utan solsolaSola smart