Att behandla psoriasis, seborroisk dermatit och inflammation i hårbotten kräver en helhetsstrategi som inkluderar rätt produkter och rutiner. Mark Birch Trichologist™ Triple Action Scalp Therapy Shampoo erbjuder en effektiv och skonsam lösning för att hantera dessa tillstånd och främja en hälsosam hårbotten och hårtillväxt. Deras schampo mot psoriasis kan med fördel även användas på kroppen. Kom ihåg att konsultera en läkare om oönskade reaktioner uppstår eller om symtomen inte förbättras.

Triple Action Scalp Therapy Shampoo är en CE-märkt medicinteknisk produkt som erbjuder effektiv terapi för behandling av håravfall och för att bibehålla en frisk hårbotten. Dess kraftfulla kombination av antibakteriella, antiinflammatoriska och antimikrobiella egenskaper gör det till det perfekta valet för att vårda och skydda hårbotten, samtidigt som det bekämpar infektioner och behandlar håravfall på ett effektivt sätt.

Aktiva ingredienser och effekter

Mark Birch Trichologist™ Triple Action Scalp Therapy Shampoo är berikad med en kraftfull kombination av naturliga ingredienser för att behandla och lindra symtomen på psoriasis, seborroisk dermatit och hårbottensinflammation. Enbärsolja, eukalyptusolja, tea tree olja och coco glucoside arbetar synergistiskt för att rena, lugna och vårda hårbotten. Deras antiinflammatoriska, antibakteriella och svampdödande egenskaper främjar en sund hårbottenmiljö och bidrar till att minska symtomen på hudproblem. Med detta schampo mot psoriasis, kommer du även märka en skillnad på din hårtillväxt tack för en mer hälsosam hårbotten.

Läs också: Lindra psoriasis – detta kan du göra själv

Steg 1: Förberedelse och applicering

Innan du applicerar schampo mot psoriasis är det viktigt att först fukta hårbotten med varmt vatten och handdukstorka håret och hårbotten noggrant. Denna åtgärd hjälper till att öppna porerna och förbereder hårbotten för behandlingen.

Applicera sedan schampot över de områden som behöver behandlas, inklusive de inflammerade områdena. Schampot, som har en geliknande konsistens, fäster väl på hårbotten och huden och behöver inte appliceras över hela huvudet.

Steg 2: Behandling och verkning

Låt schampot verka i 10-20 minuter för att låta dess aktiva ingredienser penetrera hårbotten och lugna inflammationen. Efter den angivna tiden sköljer du försiktigt bort schampot med varmt vatten. Använd en mjuk handduk eller tvätthandske för att undvika överdriven friktion.

För att öka effektiviteten kan du täcka hårbotten med plastfolie eller en duschmössa. Värme, såsom från en bastu eller en värmekupa med låg värme, kan också användas för att stimulera de aktiva ingredienserna och öka deras effektivitet.

Steg 3: Daglig behandling och underhåll med schampo mot psoriasis

Under den första veckan rekommenderas daglig behandling med schampot tills symtomen har lindrats eller minskat. Därefter kan behandlingen fortsättas två gånger i veckan för underhåll.

Användning av schampo mot psoriasis för huden

Mark Birch Trichologist™ Triple Action Scalp Therapy Shampoo fungerar också på huden och kan användas för att behandla, lindra och förebygga hudproblem på samma sätt som för hårbotten. Schampot är pH-balanserat och skonsamt mot huden. Applicera schampot på samma sätt som för hårbotten enligt ovanstående procedur.

Läs också: Såhär kan du lindra din psoriasis naturligt

Normal daglig tvätt

För daglig tvätt av håret, fukta håret med varmt vatten och massera en liten mängd schampo i hårbotten. Låt schampot verka i 3-5 minuter innan du sköljer noggrant. För att undvika uttorkning av håret rekommenderas det att använda en balsam, såsom Mark Birch Trichologist R&B Antioxidant Conditioner, särskilt för långt hår.

Av redaktionen

håravfallpsoriasis