Retreat 1: Meditation och inre harmoni

Datum: 10-12 november
Plats: Björnbacka Retreatcenter
Boka här

Sammanfattning:
En möjlighet att utforska din inre resa i en lugn miljö, omgiven av en vacker natur med bastu och kallbad. Retreatet fokuserar på att väcka din naturliga visdom och släppa stress.

Din värd:
Mikael Hedman, även känd som “Swedish Buddha,” leder deltagarna mot inre ro och harmoni genom att guida dem till insikt om sin egen potential och frid.

Praktisk information:

 • Boende på Björnbacka Retreatcenter med sängkläder och handdukar.
 • Fem seminarier och meditationer samt transfer från Södertälje tågstation.
 • Vegetarisk helpension och vackra vandringsmöjligheter i omgivningarna.

Läs också: Stor guide till höstens och vinterns retreat

Retreat 2: 1-dagsretreat: Sound, Soul & More

Datum: 11 november
Plats: Hälsohuset i Lidköping
Boka här

Sammanfattning:
En intensiv heldag med sound journeys, yoga, andningsövningar och självcoachning för att läka och förnya, skapad för att lugna nervsystemet och fylla dig med energi inför vintern.

Dina värdar:
Jack Lidback: En ljudterapeut och musiker som kombinerar sound healing med terapi för att hjälpa människor att frigöra stress och känslomässiga hinder.

Sara Lidholm: En yogalärare och sound healing-expert som delar sin livsglädje och kunskap genom att integrera yoga, andningstekniker och ljudterapi för att främja välmående.

Praktisk information:

 • Workshops och måltider inkluderade under dagen.
 • Det är en 1-dagsretreat utan boende, men förslag på närliggande boenden kan tillhandahållas vid behov.
 • Bekväma kläder rekommenderas.

Retreat 3: Wild Woman

Datum: 11-12 november
Plats: Sånga Säby Hotell & Konferens AB
Boka här

Sammanfattning:
En helg fylld med stärkande yoga, uppiggande träning i naturens omgivningar, och gemenskap för att frigöra din inre styrka och låta din inre superkraft flöda.

Dina värdar:
Jeanette Lavenant: En erfaren Yogini som guider dig genom avstressande och stärkande yoga för att uppmuntra närvaro och frigöra din inre superkraft.

Anna Adelman: Skogsrå och träningsentusiast som öppnar gröna träningslokaler för att guida dig genom lustfylld träning anpassad till dagsformen.

Praktisk information:

 • Inkluderar workshops, boende i fina rum och fantastisk mat serverad på plats.
 • Boendet erbjuder delade rum eller enkelrum mot en extra avgift.
 • Maten från Sånga Hotell & Konferens är både balanserad och läcker.

Retreat 4: 7-dagars privat holistisk business coaching retreat

Datum: 13 november
Plats: Anneberg Retreat Center
Boka här

Sammanfattning:
Ett fridfullt reträttprogram skapat för att erbjuda klarhet och syfte. Det ger dig verktyg för att upptäcka och ta itu med de hinder som står i vägen för din personliga och affärsmässiga utveckling.

Din värd:
Eduard Maatman: Med över 30 års erfarenhet inom företagsrådgivning hjälper han dig att anamma ett helhetsperspektiv för att möjliggöra genombrott.

Praktisk information:

 • Inkluderar 5 dagars coaching (2-3 timmar per dag), 6 nätters boende, en 2-timmars utvärdering en månad efter returen, matlagning av tre dagliga måltider med färska, ekologiska råvaror, samt frihet att utforska, reflektera eller helt enkelt njuta av lugn och ro.
 • Erbjuder olika boendemöjligheter: privat husvagn eller eget rum i reträtten, med möjlighet till delade eller privata utrymmen.
 • Maten tillagas med ekologiska och lokalt förvärvade ingredienser, inklusive möjligheter för specialkost och recept, med kaffe, te och vatten tillgängligt hela dagen.

Retreat 5: Reset – En resa hem till sitt sanna jag

Datum: 16-19 november
Plats: Luckerstad Gård
Boka här

Sammanfattning:
En aktiv paus för att främja fysisk, emotionell, andlig och mental välbefinnande. Genom olika övningar och praktiker hjälper retreaten deltagarna att navigera genom förändringar, finna inre balans och återknyta till sin sanna natur.

Dina värdar:
Kia Agerhem: Med en mängd olika verktyg, som andningsövningar, yoga, energiläkning och coaching, strävar hon efter att hjälpa deltagarna att övervinna hinder och hitta tydligare vägar till inre balans.

Praktisk information:

 • Erbjuder boende i delade rum i en herrgårdsliknande miljö nära naturen.
 • Inkluderar tre dagliga sessioner som kombinerar rörelse, stillhet och utforskande övningar, näringsrika vegetariska måltider med möjlighet att simma i sjön Vättern eller poolen.
 • Riktar sig främst till kvinnor, med möjlighet till delat boende, som stödjer en gemensam erfarenhet i en vacker, avkopplande miljö.

Retreat 6: Kundalini healing

Datum: 17-19 november
Plats: Liljero (nära Uppsala)
Boka här

Sammanfattning:
Ett retreat under novembers höstmörker som fokuserar på självläkning genom kundalini-energi och flera olika övningar som frigör energi, släpper stress, främjar inre balans och djupare kontakt med kropp och sinne.

Din värdar:
Camilla Liljeqvist: En hängiven utövare av kundalini-energi som hjälper deltagarna att upptäcka och utnyttja den inre livskraften.

Anna Tonelli: En Reiki-utbildad facilitator och kundalini-aktiverare, specialiserad inom breathwork för kropps- och sinnesutvidgning.

Tina Lee Möller: Erfaren coach/terapeut som fokuserar på EFT-tapping för att lösa upp känslomässiga blockeringar och stressreducering.

Praktisk information:

 • Delad sovplats i en rymlig sovsal med skiljeväggar.
 • Aktiviteter inkluderar Kundalini-övningar, Cacao Cermoni, Breathwork, EFT-Tapping och Reiki-healing.
 • Boende på en vacker kursgård, Liljero Retreat, som skapat en besjälad plats för djup inre kontakt.

Retreat 7: Yoga & Ayurveda-retreat med Marie Segelström

Datum: 17-19 november
Plats: Rörum, Franskans Crêperie och Retreat
Boka här

Sammanfattning:
Ett Yoga & Ayurveda-retreat med fokus på en balanserad livsstil genom ayurvediska rutiner, yoga, föreläsningar, och näringsrika måltider i en vacker miljö på Österlén.

Din värd:
Marie Segelström: En erfaren coach och utbildad yogalärare som strävar efter att hjälpa deltagarna att uppnå välmående och insikter genom yoga och ayurveda.

Praktisk information:

 • Boende i fina rum delade av 2 eller 3 deltagare.
 • Erbjuder inspirerande workshops, samtliga måltider serveras.
 • Tillhandahåller veganskt, vegetariskt och glutenfritt alternativ för måltiderna.

Läs också: Därför är en weekendresa bra för din hälsa

Retreat 8: Meditation foundations retreat

Datum: 18-19 november
Plats: Riddargatan 16, Stockholm
Boka här

Sammanfattning:
Denna reträttsupplevelse syftar till att hjälpa deltagare att lära sig eller förbättra sin meditationspraxis genom att lära sig de grundläggande färdigheterna. Genom en modern metod som Elephant Path är målet att under tre månader hjälpa deltagare att nå den fjärde stadiet av uppmärksamhet. Programmet fokuserar på de tio stegen för meditation, vilka gradvis förbättrar koncentration och fokusering.

Din värdar:
Carl Frid: En före detta finansprofessionell som har övergått till att dedikera sig helt åt meditation. Han strävar efter att presentera österländsk filosofi och meditation på ett autentiskt sätt, anpassat till moderna förhållanden.

Ajahn “Roger” Buddhisaro: En buddhistmunk med omfattande erfarenhet av meditation och filosofi, som söker att förstå meditationens konst och vetenskap, etik och mänsklig upplysning.

Praktisk information:

 • Deltagare får tillgång till två dagars intensiv reträtt som omfattar grunderna för meditation.
 • Ingen inkvartering ingår. Reträtten är planerad lördag och söndag från 08:00 till 18:00.
 • Adressen är Riddargatan 16, 114 51 Stockholm.
 • Ingen mat ingår; deltagarna kan ta med egen mat eller äta ute under pauserna.

Retreat 9: Breathwork-retreat på fjället med Samuel Svärd

Datum: 23-26 november
Plats: Fjällstuga i Ljungdalen
Boka här

Sammanfattning:
Retreaten erbjuder djup andningsarbete, kallbad och yoga under Samuel Svärds vägledning. Deltagare kommer att genomföra djupa breathwork-sessioner och omfamna kylan genom minusgrader vid fjällbäcken, vilket ger kontakt med naturen och flera hälsofördelar.

Din värdar:
Samuel Svärd: Certifierad Breath Guide med många års erfarenhet av meditation, breathwork och självutforskning. Han strävar efter att skapa en trygg miljö för deltagarnas utveckling genom breathwork och naturkontakt.

Malin BergsLo: Mediyogalärare, massageterapeut och naturälskare. Hon erbjuder kärleksfullt stöd och sprider positiv energi för deltagarnas välbefinnande.

Reine BergsLo: Entreprenör och visionär som strävar efter att hjälpa människor att övervinna mentala hinder och inspirera dem att uppnå sina mål.

Praktisk information:

 • Boende i Reine och Malins vackra fjällstuga på 840 meters höjd.
 • Vegetarisk och vegansk mat tillagas av en kock. Särskilda allergier kan anpassas om meddelat vid bokning.
 • Fri tillgång till spabad och bastu.

Retreat 10: Retreat – Breathe in Stockholm

Datum: 24-26 november
Plats: Björnbacka Retreatcenter
Boka här

Sammanfattning:
Denna reträtt fokuserar på närvaro, meditation och vandring nära Stockholm. Den erbjuder möjligheter till meditation och vandring för att koppla bort stress och njuta av naturen i Björnbacka.

Din arrangör:
Breathe In: Ett arrangörsföretag som anordnar meditations- och äventyrsretreater sedan 2018. Drivs av grundarna av Mindfully-appen och erbjuder närvaro genom naturen, meditation och äventyr.

Praktisk information:

 • Boende på Björnbacka Retreatcenter i delade rum.
 • Vegetarisk mat lagad med nordiska råvaror och nybakat bröd.
 • Övningar och material att ta med sig hem efter resan.

Retreat 11: Kurs: Självcoaching & Må-bra-metoder

Datum: 24-25 november
Plats: Liljero Retreat
Boka här

Sammanfattning:
Kursen fokuserar på att lära deltagarna metoder och tekniker för att stärka egenkraft, självkänsla och självpåverkan för att förbättra måendet.

Dina guider:
Jack Lidback: Certifierad Hypnosterapeut, NLP Practitioner och Sound Healer med fokus på inre förändring och välmående genom beprövade metoder.

Tina Lee Möller: Coach och terapeut med lång erfarenhet av EFT-tapping och guidade workshops för självutveckling.

Praktisk information:

 • Boende i det vackra Liljero Retreat.
 • Vegetarisk mat till största delen ekologisk.
 • Inkluderar kurser, boende och delvis måltider, men saknar detaljerad information om bokning eller specifika datum för kursen.

Av redaktionen

avkopplingretreatweekend