I denna artikel kommer du att få veta mer om denna viktiga dag.

Öka din kunskap om socker

Har du svårt att motstå socker, och vad händer med din kropp när du äter det? Den här dagen kommer du att öka din kunskap om hur socker påverkar våra kroppar, utforska hur vi kan leva mer hållbart och ta del av den senaste forskningen kring socker. Du kommer att inspireras till livsstilsförändringar och möta ledande experter, inspiratörer och vetenskapsmän inom socker och metabol hälsa. I år firar vi fem sockerfria år och nytt för dagen är att vi introducerar två spännande breakout sessions: “Sockerberoende” och “Friskvård 2.0”. Dessa fördjupande sessioner äger rum mellan kl. 15:00 och 17:00 innan det huvudsakliga evenemanget drar igång. 

Läs också: Sockerfria dagen – här för att stanna

Årets tema är Framtidens Hjärna – Framtidens mat

För att bygga en stark hjärna krävs rätt byggstenar. Alla våra celler i kroppen blir påverkade av det vi har ätit i form av proteiner, fett, kolhydrater, vitaminer och mineraler. När vi ger cellerna fel byggstenar i form av processad mat och socker så kan hjärnan påverkas negativt. Du kommer att få lära dig mer om varför det är så under denna dag.

Läs också: Mer socker leder till mindre vitaminer

Ekoappen sponsrar dagen

Dagen kommer att vara fylld med inspiration och matnyttig information när vi samlas på Convendum, Fleminggatan 18 i Stockholm. Om du inte har möjlighet att vara på plats LIVE så sänder vi eventet DIGITALT. Kvällen startar kl. 17:00 och avslutar kl. 21:00 med en paus under kvällen. Vi på Ekoappen är stolta sponsorer av detta event som bidrar till en inspirerande och kunskapsrik kväll för folkhälsan. Allt överskott går till Kostfonden, och med tanke på det begränsade antalet platser, vill vi påminna dig om att inte missa chansen att delta. Det är med gemensamma krafter vi kan göra en skillnad, vi ses den 12 oktober, missa inte vårt unika erbjudande!

Erbjudande

Då vi på Ekoappen sponsrar detta event har vi möjlighet att ge dig 15% rabatt på sockerfria dagen med koden EKOAPPEN15.

Begränsat antal platser. Köp din biljett här.

sockerberoendesockerfrisockerfria dagenSockerfritt