Tia har en bakgrund som journalist och har skrivit ett flertal böcker, bland annat Detox Lifestyle, Yoga & Jogga och senast Nystart i livet med ayurveda. Hon driver också sidan ayurvediskt.se och podden Ayurvediskt. 

Vad är hälsa/hållbarhet för dig?

Det är att leva och fatta beslut i kontakt med vårt hjärta. När vi gör det skapar vi ett liv som är hållbart och hälsosamt för både oss själva och vår planet. Det handlar från alltifrån att välja ekologisk och vegetarisk mat till att köpa second hand och att meditera för att skapa mer sinnesro och bli en bättre människa.

Mediterar varje dag

Tia ser till att meditera en stund varje dag. För henne är det enormt effektivt för att minska stress och oro, som i sin tur gynnar hälsan i både kropp och sinne. Hon tänker att det också gör oss också till bättre människor, eftersom det ökar välbefinnande och förnöjsamhet.  

Tia mår som bäst när hon får till hela sin dagliga rutin med meditation, dagboksskrivande och yoga. Då är det inte mycket som kan få henne ur balans. Utöver det mår hon oerhört bra av att vara med sina älskade barn, sina kära vänner och att jobba med sina klienter.   

Ditt bästa pepp-tips?

Att skak-dansa till glad musik på hög volym. 

Hur Tia räddar världen lite varje dag

Genom att vara medveten om att sitt sätt att agera påverkar både människor och vår planet – och att ta ansvar för det. För Tia innebär det en livsstil där hon till exempel tvättar håret med bikarbonat, äter vegetariskt och försöker vara en god medmänniska. 

Av Ninnie Wikström

ayurvedameditationTia Jumbe