Nedan har vi samlat några fina hållbara julklappstips.

Till köket: 

Stasher bag – en stasher bag är en förvaringspåse tillverkad av ekologisk bomull, bivax jojobaolja, kåda och livsmedelssäkert silikon. Den kan användas om och om igen. Den tål både frys, ugn och mikrovågsugn. Använd den t ex. för att spara matrester, mellanmål till barnens skola, ta med den på utflykten eller förvara smink eller småprylar i den. 

Bee’s wrap – är ett bra alternativ för att slippa förvara sin mat i plast. Man kan till exempel använda den som lock på burkar, skålar eller linda in ost, frukt eller grönsaker i den. Du formar den runt föremålet med hjälp av värmen från din hand. Man diskar den i kallt vatten och milt diskmedel och den kan användas i upp till ett år.

Läs också: Ge bort en hållbar julklapp

Glassformar i silikon – det är alltid roligt att bjuda på hemgjord glass i olika former. Använd din fantasi och häll en smoothie, glass eller yoghurt i formarna. Silikon är gjort av sand, syre och kisel. Livsmedelsklassat silikon är fritt från biprodukter som är skadliga för dig och miljön. 

Till badrummet:

Source Balance – är en skrubbhandske tillverkad av naturliga sisalfibrer. Den tar bort döda hudceller och stimulerar blodcirkulationen. Kan användas både blöt och torr. Använd den torr för att stimulera lymfsystemet.

Nurme Sea Mineral Scrub – är en saltskrubb som är djuprensande och ger dig en mjuk och fräsch hud. Den innehåller havssalt och doftar pepparmynta. Perfekt för en self-care stund.

Bambaw säkerhetsrakhyvel i rostfritt stål – är ett bra alternativ till en rakhyvel i plast. Den är dessutom snygg att ha framme. Genom att byta ut plasten minskar belastningen på våra sjöar och hav och du slipper hormonstörande och allergiframkallande ämnen som ofta sitter på plasthyvlar.

Läs också: Komplett guide för Zero Waste-rakning

Nurme Purest Beauty Fast tvål för män – är en handgjord tvål som passar hela kroppen. Man kan även jobba upp ett skum och använda den till rakning. Tvålen är fri från syntetiska konserveringsämnen, färgämnen och dofter.

Till utflykten: 

Vattenflaska, termos eller sportflaska – Klean Kanteen har flaskor tillverkade av rostfritt stål, hållbart skördad bambu och livsmedelsklassat silikon.

FLUF snackbag – är en liten väska gjord av ekologisk bomull och kan användas som förvaring till småprylar, en smörgås, smink, frukt eller annat. Den är livsmedelssäker och tyget är fritt från tungmetaller, azofärgämnen och formaldehyd.

FLUF ryggsäck för barn – är tillverkad i ekologisk bomull och har innerfoder av vattenavvisande livsmedelssäker polyester. Packa en god matsäck och ge dig ut på ett vinteräventyr i skog och mark med familjen!

Av redaktionen

hållbarhetjuljulklappar