Berätta lite om dig själv, vem är du och vad gör du?

Jag heter Irini Dougias Andersson och älskar att sprida dans och yoga i alla dess former, till både barn och vuxa. Jag har drivit dans och yogastudion Yogansa från 2012 till våren 2023, och frilansar nu som entreprenör och pedagog inom dans, hälsa och event med holistisk profil. Jag är även instruktör för Dans för Hälsa, samt medgrundare till den ideella föreningen Interser. 

Vad är aktuellt hos dig just nu?

Till vardags är jag främst i Hökarängen, men håller även kurser i dans och yoga på Tollare Folkhögskola. Under sommaren arrangerar jag olika events inom dans och yoga i Vintervikens trädgård, samt olika retreats för både barn och vuxna.

Läs också: Camila Petrán Sayago: “Ju mer vi leker med varandra desto större blir den globala gemenskapen!”

Du kommer till Ekoappens familjeretreat den 14-16 juli. Vad handlar din föreläsning och workshop om?

Familjeretreatet handlar precis som det låter om familjen, hur vi stärker gemenskap och tar hand om familjens gemensamma välmående. Familjer består oftast av både barn och vuxna, och under Familjeretreatet får både barn och vuxna utforska dans och yoga för sig, och även tillsammans. Det blir självklart massor av bus, skattjakt, musiklekar och kreativt skapande.
Detta blir det femte familjeretreatet jag arrangerar, det har alltid varit enormt uppskattat så jag ser mycket fram emot den här helgen! 

Vad är det som gör dans till ett så bra redskap inom hälsa?

Dans är ett fantastiskt verktyg för att ta hand om kroppen, och min uppgift som space holder, är att få deltagarna så trygga och avslappnade som möjligt, så att dom därifrån nyfiket kan utforska hur just dom vill röra sig. Dans är så mycket mer än koreografi och rytmik, det är en möjlighet för oss att utrycka känslor och förstå samverkan mellan den fysiska kroppen, vår mentala hälsa och hur känslorna påverkar oss. Och så kan man ha fantastiskt roligt och ta hjälp av musikens magiska värld!

Läs också: 6 Sommarretreats du inte vill missa

Vad är ditt bästa hälsotips under våren?

Mitt bästa hälsotips är att varva meditation med dans. Meditation och andningsövningar i kombination med fri dans, är för mig det absolut bästa sättet att skapa harmoni i vardagen. Att meditera 5 minuter och dansa 10 minuter dagligen, helst på morgonen, skapar så mycket bättre förutsättningar för mig för hur jag bemöter vardagen med alla dess utmaningar som småbarnsförälder och entreprenör.

Vill ni åka på familjeretreatet? Köp era biljetter och läs mer här

Delbetalning med Klarna är möjlig!
Din investering är 3,600.00 kr för vuxen och 1, 600 kr för barn. Boka innan den 31/5 så kostar det 3, 300 kr per vuxen och 1,400 kr per barn. 

 I priset ingår:
♥ Två middagar
♥ Tre luncher
♥ Två frukostar
♥ Två övernattningar i delat rum
♥ Alla föreläsningar och workshops
♥ Tillgång till kaffe, the, frukt och Framgångsgårdens Smoothiebar
♥ Goodiebag.

Vill ni få 10% rabatt

Är ni fler än 3 personer i en familj och bokar efter den 31/5 kan ni bli medlemmar i Ekoappens medlemsklubb för att få 10% rabatt.

Gå med i Ekoappens kostnadsfria medlemsklubb, så hittar du en rabattkod där.

Missade du en retreat? 

Se alla våra kommande retreats här.

Av Johanna Stala von Schewen

dansEkoappen retreatfamiljretreatyoga