Johanna Stala von Schewen

Johanna heter jag. För drygt 2,5 år sedan tog vi vårt pick och pack och flyttade till Spanien. Jag sade upp mig från mitt arbete som arbetsterapeut inom psykiatrin. Jag har arbetat inom rehabilitering i 15 år så det var ett ganska stort steg. Väl i Spanien läste jag till Hälso- och livsstilsterapeut på distans då jag alltid haft ett stort intresse för hälsa. Sen fick jag jobb på fantastiska Ekoappen! Jag ser mig själv som en kreativ person och jag mår riktigt bra när jag umgås med familj och vänner, lagar mat, odlar, promenerar i naturen, dansar tango eller tränar. 

Q&A

Vad är hälsa/hållbarhet för dig?
Att vara rädda om oss själva och varandra och att göra medvetna val i vardagen.

Vad är ditt bästa hälsotips?
Att vara fysiskt aktiv utomhus. Rörelse utifrån individuella förutsättningar, frisk luft och vacker natur passar alla. Om man vill men inte orkar gå ut och promenera/springa en dag så kan man ju sitta och njuta på någon vacker plats istället. 

När mår du som bäst?
När jag promenerar och andas frisk luft i bergen tillsammans med min familj eller gör något kreativt. 

Hur räddar du världen lite varje dag?
Bra planering räddar både mig och världen. Planerar jag väl kan jag ta cykeln till träningen istället för bilen. Jag gör en veckomeny för då äter familjen hälsosammare och det blir mindre matsvinn. Jag köper och skänker begagnade saker och satsar på att köpa saker som håller länge. Jag använder produkter på kroppen och i hemmet som inte förgiftar oss och miljön. 

Ditt bästa pepp-tips?
Skriv ned konkreta mål och ta små steg mot dina drömmar varje dag så händer det grejer! Rörelse ger positiv energi. Lägg till musik så blir det ännu bättre! Dansa både med andra eller ensam. Shaking som kommer från Kundalini yogan använder jag mig av när jag behöver peppa mig själv och samtidigt landa lite. Det är en så kallad aktiv meditation som hjälper till att hitta närvaro i stunden, stressa ner och värma upp kroppen. Man behöver inget mer än sig själv och en kundalinilåt. 

Holistisk Hälso- och Livsstilsterapeut