I Göteborg finns det en härlig tjej som heter Anna. Hon skapar tvål hela dagarna. Underbara tvålar! Hennes företag heter Tvåla & Tvaga. Ni kan besöka både fabriken i Kronhusbodarna och butiken i Haga. Båda områdena är riktigt mysiga att strosa runt i.

Fram tills för ett halvår sedan tyckte jag att fasta tvålar var konstiga. Jag har alltid tyckt att man blir sträv i huden och jag har trott att det är ohygieniskt. Men, studier har visat att fast tvål faktiskt inte alls innehåller fler bakterier än flytande tvål. Dessutom beror den där strävheten på att jag har använt dåliga, onaturliga tvålar innan. Så nu har jag börjat testa ekologiska och naturliga fasta tvålar istället. Och jag är hooked! Alltså, det finns ju en hel uppsjö av fina, naturliga, handtillverkade, svenska och ekologiska tvålar! De flesta tillverkare jobbar också väldigt olika med färg, form och doft, så alla kan hitta sin favorit.

Tvåla & Tvagas produkter då? Som sagt, de är magiska! När man löddrar upp tvålen blir det ett supermjukt och härligt lödder. Man känner verkligen hur len man blir av dessa tvålar. Anna proppar dem fulla med välgörande oljor och fetter, bara bra ingredienser och inget bös (som de säger i Göteborg). Sen tillsätter hon olika spännande dofter, som kardemumma, grönmynta eller syren.

Jag har testat tre olika och alla är lika goa att använda, ingen är favorit faktiskt. Dessutom håller de formen väldigt bra, ända in i det sista. Många tvålar tenderar att bli geggiga efter ett tag, men dessa blir alltså inte det. Även designen är ju så fin! Enkel, men ändå vacker med sin gammeldagsa touch. En väldigt fin gå-bort-present ju!

Ni kommer högst troligt att bli mycket nöjda när ni testar Annas tvålar!