1.Sola säkert

Handla hem solskyddsprodukter och leta fram solhatten. Vill du få en gyllenbrun färg så kan du använda brun utan sol. Tänk på att använda produkter som inte är skadliga för dig och miljön. 

2. Hemmapedikyr

Pyssla om dina fötter med en hemmapedikyr. Snart är det dags att släppa fötterna fria från vinterskorna! Sitt en stund med fötterna i ett fotbad. Jag brukar ha Dr Sannas hälsosåpa i mitt bad. När du suttit en stund så filar du fötterna varsamt med en pimpsten. Sen är det dags att klippa eller fila tånaglarna och sen smörja in fötterna med fotkräm. Sätt sedan på dig ett par strumpor, gärna över natten och fötterna blir supermjuka.

3. Ögonfransserum

På sommaren är det skönt att slippa smink vid sol och bad. Om du vill få fina ögonfransar så kan du enkelt göra ett eget ögonfransserum med hjälp av att blanda 15 ml kokosolja, 15 ml ricinolja och 5 ml avokadoolja eller mandelolja. Applicera på fransarna varje kväll innan du går och lägger dig. 

4. Hemmaträning

Prova att komma in i en vana med hemmaträning redan nu som du lätt kan ta med dig om du reser till sommarstugan eller andra ställen. Det sägs att det tar minst 18 dagar att komma in i en ny vana! Prova någon video på YouTube som inte kräver så mycket mer än din egen kropp. Några gummiband och en yogamatta kommer man också långt på!

5. Ta hand om håret

Ta hand om ditt hår. Solens strålar och salta bad sliter på håret. Klipp topparna regelbundet. Själv fick jag tipset att använda avokadoolja som inpackning innan hårtvätt och det återfuktar verkligen håret. 

6. Skapa mer sunda vanor

Under sommaren vet vi att det blir mer spontana grillkvällar och festligheter och det är lätt att vanorna blir mer osunda. Svensken dricker ca 60 % mer alkohol på sommaren än resten av året. Varför inte köra en period med lite extra goda hälsovanor nu. Att dra ned på alkohol, undvika raffinerat socker och dricka 1,5-2 liter vatten om dagen är en bra start och kommer att ge dig ett finare glow i huden. 

7. Skratta och djupandas

Glöm inte att skratta mycket och att djupandas regelbundet, det ger det absolut bästa glowet!

Soliga hälsningar/

Johanna Stala von Schewen

Vill du få mer inspiration från mig?

Följ mig gärna på Instagram eller Facebook