Berätta lite om dig själv, vem är du och vad gör du?

Jag är en lekfull själ som upplever människans manifestation av livet. Född och uppvuxen i Buenos Aires, Argentina. Jag talar fem språk, har alltid älskat att resa och ser mig själv som en bro mellan olika världar och kulturer. Sedan 2019 lever jag mellan Argentina och Sverige och undervisar i workshops, kurser och retreats inom yoga, ayurveda, meditation, AcroYoga, cykling och holistisk hälsa. Jag vet att transformation är möjlig eftersom jag själv embodied det. Jag har alltid längtat efter kollektiv transformation och en bättre värld för framtida generationer, och samlat många verktyg på vägen, från kriminaljurist till förespråkare för alla varelsers rättigheter på jorden. Jag förstod att det arbete vi måste göra, är med oss själva, om vi någonsin ska kunna vara i fred med varandra. Vi måste föra bättre samtal, lära oss hur vi kan samverka och tänka mer systematiskt. Jag gillar att integrera assertiv kommunikation och sociala permakulturella verktyg i min praktik för att arbeta mot utvecklingen av regenerativa kulturer.

Vad är aktuellt hos dig just nu?

Jag tror att vi befinner oss vid en vändpunkt när det gäller utbildning och mänsklighetens utveckling. Denna era är en era av integration och i den meningen anser jag att det är viktigt att integrera de olika dimensionerna av oss själva på pedagogisk nivå: att lära med hjärna, hjärta och händer. Det är viktigt att vi integrerar de mentala, emotionella och kognitiva aspekterna i utbildningsprocessen. Att ställa frågor till oss själva, reflektera, meditera, utöva yoga i dess olika angas (delar) är ledtrådar, urgamla tekniker som hjälper oss att lära känna oss själva bättre och att ta bort slöjorna av alla de begränsande föreställningar som hindrar oss från att fortsätta att utvecklas.

Läs också: Entreprenörens dröm: Retreat med tema Workation 26-30 juni

Du kommer till Ekoappens familjeretreat den 14-16 juli. Vad kommer du att hålla i för aktiviteter?

Under retreaten kommer jag att dela Yoga, AcroYoga, thai-massage, partner-yoga, fri lek-gympa, samt en kommunikationsworkshop.

Vad är acroyoga och vad är det som gör den till ett så bra redskap inom hälsa?

Acroyoga är ett fantastiskt verktyg för att utforska kontakt, samarbete, lyhördhet och lekfullhet i ett tryggt sammanhang. Det är en empowering praktik för en worldwide community. Ordet AcroYoga kommer från den grekiska roten Akros (hög) och sanskritordet Yoga (enhet). AcroYoga betyder alltså hög enhet. Det högsta målet är att föra individer in i ett tillstånd av förening med sig själva, med varandra och med gemenskapen. AcroYoga är en gemenskapsbaserad praktik som uppmuntrar till personlig omvandling. Vi tänder vår kollektiva potential när vi stöder varandra för att nå nya höjder. Genom mänsklig kontakt, beröring och lek bjuder AcroYoga in dig att uppleva hela spektrumet av dig själv genom möjligheter att ge och ta emot; stödja och bli stödd; uppleva styrka och lyhördhet. Ju mer vi leker med varandra desto större blir den globala gemenskapen! Alla nivåer är välkomna och eftersom vi också utövar gemenskap är vi ALLA ansvariga för varandras säkerhet och glädje av aktiviteten.

Läs också: 6 Sommarretreats du inte vill missa

Vad är ditt bästa hälsotips under våren?

Kort sagt:

  • springa fritt och vilt
  • göra en magisk rening och dekorera huset med blommor
  • välj en sång för denna expansionstid och dansa rituellt dina intentioner till den
  • ha en fest för att byta fröer med säsongsmat, blommor, dans och sång

Vila och förnyelse är en del av en naturlig och hälsosam cykel: respektera de naturliga rytmerna för aktivering och paus i livet.
Allt som existerar på den här jorden genomgår cykler. Allt är i ständig rörelse, övergång, födelse, död och återfödelse. Dag blir till natt och sedan dag igen. Hela vårt liv styrs av cykler inom cykler, med olika tider. I varje ögonblick upplever vi död och återfödelse på kosmisk och cellulär nivå. Vi uppmanas att ständigt släppa taget, att symboliskt dö, för att kunna skapa något nytt. Våra kroppar styrs av solen. Hypotalamus (körteln som ligger inuti hjärnan) regleras av omgivningens ljusstyrka eller mörker. På morgonen, med starkt solljus, stimuleras vår kropp att öka kortisolproduktionen och minska melatoninproduktionen, vilket gör att vi vaknar. På kvällen stimulerar mörkret en ökad melatoninproduktion, vilket leder till att vi slappnar av och känner oss sömniga. Om vi alltså utsätter oss för artificiellt ljus från mobiltelefoner eller andra skärmar innan vi somnar stör vi kroppens biologiska regenereringsprocessen.

Har du prövat att sätta dig i flygplansläge en stund innan du somnar och vaknar upp utan en miljon notifikationer som genererar oro och stress? Biophilia (kärlek till naturen) aktivering: ta en promenad i skogen, plocka några blommor och dekorera dig med dem!
Under miljontals år har våra kroppar interagerat och anpassat sig till naturen. Vi är beroende av varandra och kopplade till livets rytmer. Vi behöver syre för att andas, solljus för att aktivera våra biologiska processer, mat (jordens frukter) för att ge oss näring och mörker för att våra kroppar ska kunna vila och regenerera. Vi lever och är kopplade till livet. Naturen finns inte utanför oss eftersom vi är naturen.

Vill ni åka på familjeretreatet? Köp era biljetter och läs mer här

Delbetalning med Klarna är möjlig!
Din investering är 3,600.00 kr för vuxen och 1, 600 kr för barn. Boka innan den 31/5 så kostar det 3, 300 kr per vuxen och 1,400 kr per barn. 

 I priset ingår:
♥ Två middagar
♥ Tre luncher
♥ Två frukostar
♥ Två övernattningar i delat rum
♥ Alla föreläsningar och workshops
♥ Tillgång till kaffe, the, frukt och Framgångsgårdens Smoothiebar
♥ Goodiebag.

Vill ni få 10% rabatt

Är ni fler än 3 personer i en familj och bokar efter den 31/5 kan ni bli medlemmar i Ekoappens medlemsklubb för att få 10% rabatt.

Gå med i Ekoappens kostnadsfria medlemsklubb, så hittar du en rabattkod där.

Missade du en retreat? 

Se alla våra kommande retreats här.

Av Johanna Stala von Schewen

dansEkoappen retreatretreatyoga