Berätta lite om dig själv, vem är du och vad gör du?

Jag driver Elitista AB som hjälper företag, ledningsgrupper och privatpersoner att se hälsa som en av de viktigaste framgångsfaktorerna för att lyckas nå sina mål. Genom att kombinera min tekniska bakgrund och mäta de viktigaste hälsomarkörerna i kombination med en gedigen utbildning inom näringslära och funktionsmedicin hjälper jag mina kunder att lägga upp framgångsrika strategier för hur de ska bli starkare, friskare och effektivare, både arbetsmässigt men även privat.

Jag har en MS.c  inom Datateknik från KTH och har under de senaste 20 åren startat och drivit ett antal företag, främst inom IT-sektorn men även inom andra områden. I min roll som VD och företagsledare har jag skaffat mig en gedigen erfarenhet av entreprenörskap, ledarskap och personalfrågor och hur man får människor att topprestera utan att de slits ut.

Läs också: Entreprenörens dröm: Retreat med tema Workation 26-30 juni

Vad är aktuellt hos dig just nu?

Just nu arbetar jag för fullt med den digitala utbildningen Blodsockerutmaningen där jag lär alla att mäta och tolka sina egna metabola markörer. Hela kursen baseras på deltagarnas egna värden vad gäller blodsocker, kroppssammansättning, insulin och blodfetter. Jag kör den både för privatpersoner och företag och det är superkul. 

Snart tar jag semester men i höst blir det full fart med föreläsningar och nya utbildningar bland annat Blodsockerutmaningen för män.

Läs också: Ewa Meurk: “Hälsa för mig är inte frånvaro av sjukdom”

Du kommer till Ekoappen Retreat med tema workation den 26-30 juni. Vad handlar din föreläsning och din workshop om?

Min föreläsning heter “Därför ska du mäta ditt blodsocker” och där kommer man dels få mäta sitt eget fasteblodsocker, dels lära sig förstå vad ett högt fasteblodsocker innebär och hur du med hjälp av blodsockret kan se om du bränner fett eller glukos.

En spännande föreläsning som jag hoppas kommer få deltagarna att förändra sin syn på kost och hälsa för all framtid.

I vilka forum brukar du annars dela med dig av din kunskap?

Ni hittar mig på:

Ewa Meurk | LinkedIn

Ewa Meurk | Facebook

Hälsoingenjören (@ewa.meurk) • Foton och videor på Instagram

Och naturligtvis på www.elitista.se om du är intresserad av att lära dig mer om blodsocker och insulin. Där har vi många spännande utbildningar.

Vad är ditt bästa hälsotips under våren?

Testa att tejpa munnen när du sover. Det kan låta konstigt men jag började sova så mycket bättre när började andas genom nästan istället för munnen. Ta lite vanlig kirurgtejp och testa under några veckor. Du kommer inte ångra dig.

Köp din biljett till Ekoappens retreat workation och läs mer här

Delbetalning med Klarna är möjlig!
Din investering i dig själv är 6 990 kr och i priset ingår:

♥ Fyra middagar
♥ Fem luncher
♥ Fyra frukostar
♥ Fyra övernattningar i delat rum
♥ Alla föreläsningar och workshops
♥ Tillgång till kaffe, the, frukt och Framgångsgårdens Smoothiebar
♥ Goodiebag.

Vill du få 2000 kr i rabatt?

Gå med i Ekoappens kostnadsfria medlemsklubb, så hittar du en rabattkod där.

Missade du en retreat? 

Se alla våra kommande retreats här.

Av Johanna Stala von Schewen

Ekoappen retreatEwa MeurkIntervjuretreat