Johanna är även nominerad till Guldhjärtat inom träningsvärlden senaste 3 åren. “Jag ser och känner oftast själen när jag ser människan, på så sätt kan jag coacha mina klienter på ett effektivt sätt”. Du kommer ha chansen att träffa Johanna på Ekoappens retreat- självkärlek den 6-8 oktober.

Vad är självkärlek för dig?

Att sätta gränser, lyssna till kroppen och att följa min intuition i alla lägen. Vårda min energi, sunda relationer och att älska mitt inre barn varje dag genom att lyssna på henne och vara den vuxna kärleksfulla person som mitt inre barn behöver.

Läs också: Ekoappen retreat – självkärlek

Varför är självkärlek så viktigt?

För mig är självkärlek självläkning och hela grunden till ett sunt välmående. När du tar hand om dig själv, ditt vuxna jag och ditt inre barn så är du i balans för ett tryggare, starkare och gladare välmående vilket är en bra grund och förutsättning för att kunna leva det liv du vill. 

Hur kan man öva på att bli mer kärleksfull mot sig själv?

Du kan börja ställa dig själv frågor som ”vad är viktigt för mig och vad vill jag egentligen?” och att skapa dig utrymmet lite oftare så att du i stillhet också kan börja höra din inre röst som svar på dina frågor. Börja också träna på att sätta gränser med intentionen att gränsen är FÖR dig och inte MOT någon annan. Va ärlig mot dig själv och andra på ett kärleksfullt sätt hur du egentligen mår, känner, tycker och upplever relationer och situationer.

Vad är de vanligaste utmaningarna eller hindren som människor möter när det gäller självkärlek?

Det kan vara obekvämt till en början. Kom ihåg att du blir en inspiration för din omgivning när du börjar välja dig själv vilket är sunt. Du är inte här för att främst bära andra, du är här för att främst bära dig själv. Det kan vara obekvämt att bryta mönster och börja välja sig själv när du och din omgivning är vana vid att du ska svara och vara på ett visst sätt. Man kan känna skuld och egoism inför att börja tala om sina egna behov och önskningar när man åsidosatt dom så länge vilket är förståeligt för det gjorde jag också tidigare. Frigörelse och frihet ligger på andra sidan tröskeln och en fin påminnelse när du bryter mönster är att du bara behöver ta ansvar för dig själv och din egen utveckling.

Läs också: Sara Aggeklint: “Checka in och landa i kärlek”

Vad är dina bästa tips eller råd för att praktisera självkärlek i vardagen?

En varm rekommendation som jag själv gör varje morgon är att starta dagen med handen på hjärtat där jag säger till mig själv att ”min intention för dagen är att stå i min egen energi och kraft. Här är jag trygg, accepterad, älskad och glad.” Jag tänker också på att den här dagen gör jag för lilla Johanna 6 år, jag håller henne i handen när hon behöver och jag ger henne en kram när hon önskar. Jag som vuxen Johanna checkar in med henne under dagen. Med denna rutin sparar du mycket energi och du känner dig mer trygg och integrerad i dig själv. 

Hur kan man sprida självkärlek till andra och bidra till en mer positiv och harmonisk värld?

Om fler börjar ställa sig frågan i olika situationer och relationer ”vad är det i mig som jag behöver titta på som gör att jag känner och reagerar på detta sättet?” och sedan ta ansvar för det, sin egen inre miljö istället för att skylla på någon eller något annat. Att rikta fokus inåt istället för utåt.

Av Johanna Stala von Schewen

Köp din biljett till Ekoappens retreat – självkärlek och läs mer här

Delbetalning med Klarna är möjlig!
Din investering i dig själv är 4 990 kr och i priset ingår:

♥ Två middagar
♥ Tre luncher
♥ Två frukostar
♥ Två övernattningar i delat rum
♥ Alla föreläsningar och workshops
♥ Tillgång till kaffe, the och frukt
♥ Välfylld goodiebag 

Vill du få 1000 kr i rabatt?

Gå med i Ekoappens kostnadsfria medlemsklubb, så hittar du en rabattkod där.

Missade du en retreat? 

Se alla våra kommande retreats här.

Ekoappen retreatIntervjukärlekkärlek och hälsaretreat