Berätta lite om dig själv, vem är du och vad gör du?

Jag kommer ursprungligen från Arboga men har flyttat mycket. Jag har bott i Orsa trakterna, i Stockholm, på Kreta, i Skottland, i Eskilstuna och nu i Strängnäs. Jag arbetar som ekonomichef sedan 10 år tillbaka och håller yogaklasser på en MMA klubb som heter Nova Trainingcenter https://nova-tc.se/ 

Jag lever tillsammans med min sambo Stefan som driver Lifecare, ett företag inom friskvård och hälsa där jag också jobbar med massage och yoga https://teamlifecare.se/. Tillsammans har vi fyra barn (två var) som är 18, 17, 16 och 10 och en liten hund som heter King. Jag tycker om att hålla igång och är en prestigelös person med mycket energi och glädje. 

Läs också: Ekoappen retreat – yogahelg med Sara Aggeklint och Marie Maitri

Vad är aktuellt hos dig just nu?

Sedan april har jag varit med som yogainstruktör och massör på Ekoappens retreat och det har varit ett välkommet tillägg till min vardag då hållbarhet och hälsa är något som är viktigt för mig. Just nu tittar jag på ett sätt att nå ut med min yoga till tidigare deltagare och andra utanför Eskilstuna. Jag har fått så mycket fin feedback om hur unik min yoga är, så ser att det kommer hända inom en snar framtid. 

Du kommer att hålla ett yogaretreat på Framgångsgården i Hävla den 18-20 augusti tillsammans med Marie Maitri, kan du berätta lite om det?

Det är första gången jag och Marie gör detta tillsammans  och det ska bli så kul då vi kompletterar varandra väldigt bra.

Jag har jobbat fram en form av yoga som mestadels är yin men även lite kundalini och mycket fokus på andetaget. Min upplevelse är att vi lever med så mycket prestation att mitt mål med mina pass är att släppa alla krav på prestation och bara få känna in i kroppen. Lyssna efter vad kroppen ber om och ge den det den behöver utan att tvinga den. Till det spelar jag musik som jag väljer ut inför varje pass. Jag har lagt så många timmar på mina spellistor! Men i kombination med rörelserna blir det så avslappnande och hjälpsamt. På Nova kommer alla åldrar, nationaliteter och könsidentiteter och jag älskar det! Många med koncentrationssvårigheter berättar att det faktiskt blir tyst i deras huvud och att de i mina pass verkligen kan känna in i kroppen. Att det är en kombination av musiken och det jag säger, min röst. 

Läs också: Forskning visar: Så bra är yoga för din hälsa

Vad tycker du är det absolut bästa med yoga?

Att det är meditation i rörelse. Jag har svårt att meditera i stillhet men adderar jag rörelse så försvinner allt utanför. Det älskar jag med yoga!

Av Johanna Stala von Schewen

Köp din biljett till Ekoappens yogahelg och läs mer här

Delbetalning med Klarna är möjlig!
Din investering i dig själv är 3 990 kr och i priset ingår:

♥ Två middagar
♥ Tre luncher
♥ Två frukostar
♥ Två övernattningar i delat rum
♥ Alla föreläsningar och workshops
♥ Tillgång till kaffe, the och frukt
♥ Välfylld goodiebag 

Vill du få 2000 kr i rabatt?

Gå med i Ekoappens kostnadsfria medlemsklubb, så hittar du en rabattkod där.

Missade du en retreat? 

Se alla våra kommande retreats här.

Ekoappen retreatIntervjuretreatyoga